Festivalul-concurs „Aurelia Fătu-Răduţu“ începe mâine la Bocşa

festival fatu radutu

În zilele de 19-20 iunie, la Bocșa se va desfăşura ediţia a XXVI-a Festivalului-concurs naţional de interpretare vocală a muzicii populare româneşti „Aurelia Fătu-Răduţu”. Organizatori‒Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin, Primăria și Consiliul Local Bocșa și Casa Orășenească de Cultură Bocșa.

Manifestarea se va desfășura pe scena amenajată în aer liber în spatele Casei Orășenești de Cultură din Bocșa, Strada 1 Decembrie 1918, nr.43.Festivalul se adresează tinerilor cu vârsta  între 16 – 35 de ani şi îşi propune să pună în valoare muzica populară autentică, dar şi descoperirea şi promovarea tinerelor talente. Festivalul-concurs naţional „Aurelia Fătu Răduţu” se derulează pe o singură secţiune – de interpretare vocală  a muzicii populare româneşti.

Fiecare concurent va prezenta două piese diferite ca factură ritmică şi melodică: O doină sau baladă fără acompaniament orchestral; O piesă ritmată cu acompaniament orchestral.

Juriul este format din personalităţi de seamă din domeniul culturii, cercetării şi interpretării folclorului românesc (oameni de muzică, folclorişti, interpreţi celebri, redactori muzicali, profesori, dirijori) şi reprezentanţi ai autorităţii locale.

Miercuri, 19 iunie 2019, ora 10.00, în sala de spectacole a Casei Orăşeneşti de Cultură va avea loc preselecţia. Fiecare candidat trebuie să prezinte, în mod obligatoriu, actul de identitate.

Ora 12.30 – repetiţia preliminară a concurenților admiși în concurs în urma preselecției;

Ora 15.00 – cazarea și masa concurenților admiși în concurs în urma preselecției;

Ora 19.00 – deschiderea Festivalului de către Ansamblul de dansuri „Bocşana” al Casei Orăşeneşti de Cultură Bocşa;

Ora 20.00 – concursul de interpretare;

Ora 21.00 – spectacol folcloric susţinut de câştigătorii ediţiei din 2018 (Marele Premiu), dar şi de interpreţi de seamă ai folclorului românesc

 Joi 20 iunie 2019,  începând cu ora 19.00, pe aceeaşi scenă va avea loc premierea câştigătorilor şi gala laureaţilor, iar seara se va încheia cu un spectacol folcloric extraordinar „In memoriamAurelia Fătu Răduţu”.

La acest Festival-concurs se vor acorda următoarele premii:

Marele premiu constă în trofeul festivalului şi suma de 1.500 lei;

Premiul I constă în trofeul festivalului şi suma de 1.000 lei;

Premiul II constă în trofeul festivalului şi suma de 700 lei;

Premiul III constă în trofeul festivalului şi suma de 500 lei.

Menţiunea 1 constă în trofeul festivalului;

Menţiunea 2 constă în trofeul festivalului.