Consilierul local din Bocșa rămâne după gratii

gratii

Judecătorii de drepturi și libertăți au decis că Gabriel Mititescu, celebrul consilier local al orașului Bocșa acuzat de DIICOT că ar fi constituit un grup infracțional organizat pentru contrabandă cu țigări, trebuie să rămână încă 30 de zile după gratii, în arest preventiv.

Propunerea a fost făcută de către procurorii DIICOT și aprobată de judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Caraș-Severin. Nemulțumit de sentință, Mititescu și cei patru arestați preventiv din dosarul său au contestat decizia la Curtea de Apel Timișoara. Dar și judecătorul de drepturi și libertăți al instanței supreme din capitala Banatului a decis la fel ca și colegul său din Caraș-Severin, decizia fiind definitivă.

La propunerea procurorilor DIICOT, cinci presupuși membri ai rețelei de contrabandă cu țigări au primit mandat de arestare preventivă: Bălan Vasile, Mititescu Gabriel Dumitru, Oprescu Marius, Calianco Francisc şi Staicu Flavius Nicolae. Potrivit DIICOT, oamenii legii au constatat că pe raza municipiului Reșița și a orașului Bocșa s-au constituit în anul 2019 două grupări infracționale specializate în obţinerea de câştiguri mari prin alimentarea pieţei negre a ţigărilor de contrabandă din cele două oraşe.

Pe întreaga perioadă a monitorizării celor două grupuri infracţionale, s-a constatat o permanență a actelor infracţionale, o ritmicitate şi un mod de lucru care atestă clar că acestea nu erau spontane, rezultatul unor decizii singulare, de moment, ci rezultatul unor înţelegeri prealabile şi a unor cutume formate pe parcursul desfăşurării activităţii infracţionale. Piaţa neagră a ţigărilor neaccizate de pe raza municipiului Reşiţa şi a oraşului Bocşa era acoperită aproape în întregime de cele două grupări infracţionale, au mai descoperit procurorii.