A fost găsită o grenadă în interiorul unei case din Bocșa

grenada

O grenadă de mână defensivă (de exercițiu) a fost găsită în interiorul unei case din localitatea Bocșa. O echipa pirotehnică din cadrul ISU Caraș-Severin a fost chemată la fața locului astăzi, în jurul orei 20, și a intervenit de urgență, pentru asanarea terenului din curtea unui cetățean din localitatea Bocșa. Grenada a fost găsită în interiorul locuinței, care era în curs de renovare, și a fost aruncată de proprietar, din interiorul casei în curte, dar ulterior a anunțat evenimentul la 112, nedându-și seama de pericolul la care se expusese.

„Echipa pirotehnică a identificat elementul de muniție găsit, constatându-se că e vorba de o grenadă de mână defensivă, de exercițiu, care nu prezenta pericol de explozie. Întreaga locuință și terenul împrejmuitor au fost cercetate de către echipa pirotehnică împreună cu reprezentanți ai IPJ Caraș-Severin, nemaifiind găsite alte elemente de muniție. Grenada a fost ridicată, transportată și depozitată în vederea distrugerii în siguranță, la depozitul de muniție din Reșița. Totodată, proprietarul a fost informat cu privire la măsurile de siguranță în cazul găsirii unor elemente de muniție și riscul la care se expune în cazul nerespectării acestora”, transmite ISU Semenic.

Cu acest prilej, ISU Semenci profită de cocazie pentru a informa cetățenii cu privire la evenimentele de acest gen:

ISU Semenic informează cetățenii că trebuie să anunţe, de urgenţă, organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau ISU dacă descoperă elemente de muniţie rămasă neexplodată.

Atunci când găsesc obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniţie neexplodată (cartușe, grenade, petarde, mine antitanc, proiectile de artilerie, rachete, bombe explozive, incendiare, toxice etc.), cetăţenii trebuie să respecte următoarele reguli:

– să nu le mişte de pe locurile pe care se află;

– să nu le desfacă şi să nu le predea operatorilor economici;

– să nu le introducă în clădiri, încăperi sau locuinţe;

– să nu le folosească pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente;

– să nu le lovească, să nu le taie şi să nu le demonteze;

– să nu se joace cu muniţii neexplodate;

– să nu folosească focul deschis în apropierea acestora”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − 8 =