Fără precedent: aproape toată conducerea PSD Caraș-Severin este anchetată la DIICOT și DGA!

TRIBUNAL JUD

Joi dimineața, procurorii antimafia au descins în mai multe instituții publice din Reșița, aducând cu ei la audieri primari, foști șefi de deconcentrate din perioada mandatului PSD, dar și persoane publice, într-o acțiune fără precedent în  județ și în vestul țării.

Până noaptea târziu, pe la sediul DIICOT au trecut Ion Borduz, primarul comunei Fârliug, Petru Fara, primarul comunei Târnova, Zaharia „Zache“ Șandru, fostul director al Direcției Silvice Reșița, Marius Cornici, fostul inspector general școlar, Mirel Pascu și primarul Oraviței, Dumitru Ursu, care într-o perioadă au ocupat funcții de conducere în PSD Caraș-Severin, fiind apropiați de președinta organizației județene, Luminița Jivan, fostul prefect Matei Lupu, precum și Sergiu Taban. La audieri a fost adus și Florin Negru, cercetat în alt dosar celebru, cel cu eliberarea ilegală a permiselor port-armă, și el un apropiat al conducerii PSD Caraș-Severin în perioada în care partidul se afla la guvernare.

Cei audiați au fost lăsați să plece acasă, însă procurorii nu au tras nicio concluzie. O vor face cel mai probabil în cursul zilei de astăzi când la sediul DIICOT sunt așteptați să vină Codrin Ștefănescu, fost secretar general al PSD, deputata Luminița Jivan, senatorul Ionuț Chisăliță, Luca Mălăiescu, președintele executiv al PSD Caraș-Severin, şi Georgică Severin, președintele director-general al  al Societății Române de Radiodifuziune.

Toți cei ieșiți de la audieri au mărturisit că au fost întrebați dacă au fost martori la discuțiile ce au avut loc în sediul PSD Caraș-Severin referitoare la angajări în instituțiile deconcentrate pe care aceștia le conduceau.

Surse apropiate anchetei vorbesc nu doar despre angajări pe criterii politice, destituiri din aceleași motive, ci și de amenințări și șantaj împotriva anumitor persoane publice din județ.