Doi bărbați din Caraș-Severin și Timiș, prinși în flagrant în momentul transportării unor droguri de risc

canabis

Ieri, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.- B.T. Caraș-Severin, au surprins, în flagrant delict, doi bărbați, de 25 și 26 de ani, din Caraș-Severin și Timiș, în momentul transportării unor droguri de risc, recoltate dintr-o cultură outdoor.

Cei doi bărbați și-ar fi procurat diferite instrumente de pe internet și ar fi cultivat, pentru consum propriu și pentru distribuție, pe diferite terenuri neamenajate din Caraș-Severin, o cultură outdoor de droguri de risc (cannabis), dotată cu sisteme de alimentare cu apă și dispozitive de prelucrare și uscare rapidă a drogurilor, folosind inclusiv fertilizatori destinați dezvoltării rapide a plantelor.

După recoltare și prelucrare, drogurile ar fi fost distribuite, direct sau prin intermediari, în rândul unor tineri din Timișoara și Caras-Severin, în schimbul unor sume de bani. Polițiștii au descoperit și ridicat o cultură outdoor, formată din 50 de plante de cannabis, ajunse la maturitate, în greutate de peste 160 de kilograme. Bărbații au fost reținuți pentru 24 de ore și vor fi prezentați Tribunalului Caraș-Severin, cu propunere de arestare preventivă“, a declarat Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiuni cultivarea de droguri de risc în vederea consumului și trafic de droguri de risc. Activitățile au beneficiat de suportul operativ al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.
La acțiuni au participat polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × three =