Fabrica din Reșița a companiei germane EMZ – Hanauer a fost inaugurată

EMZ Hanauer

Compania germană EMZ – Hanauer și-a inaugurat zilele trecute prima fabrică de la Reșița, a cărei construcție a fost demarată în august 2022. Noua linie de producție este situată în Parcul Industrial din municipiu, construcție care a fost finalizată în doar 11 luni. Așadar, producția poate începe, au fost deja angajați primii muncitori. Intenția conducerii fabricii este de a angaja până la sfârșitul anului circa 50-100 de persoane, astfel încât 500 de oameni își vor găsi loc de muncă aici până în etapa finală. După cum a declarat conducerea fabricii, nivelul de salarizare se va situa peste piața locală.

Inaugurarea noii fabrici a avut loc în prezența conducerii germane a companiei, printre care s-au numărat președintele Thomas Hanauer, vicepreședinții Andreas Weidmüller, Michael Forster și Veit Schmucher, a echipei EMZ – Hanauer România, în persoana directorului general Daniel Olaru, precum și a autorităților locale.

EMZ – Hanauer dezvoltă și produce componente și sisteme pentru electrocasnice și va produce în principal pentru piața europeană. Investiția de la Reșița a fost de peste 8,5 milioane de euro, iar fabrica este cea de-a treia deținută de germani în Uniunea Europeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × five =