ADR Vest, implicată într-un proiect de schimbare a politicilor cu privire la inovarea digitală

adr

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, alături de organizații din Spania, Olanda, Italia, Finlanda și Ungaria, este partener într-un consorțiu european care își propune să îmbunătățeasă implementarea politicilor de dezvoltare regională în domeniul transformării digitale și, prin urmare, să contribuie la o Europă mai inteligentă

Proiectul, în valoare de peste 1,4 milioane de euro, co-finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Interreg Europe, a fost lansat săptămâna trecută la Santiago de Compostela, unde a avut loc primul seminar tematic interegional si primele schimburi de bune practică și învățare între parteneri. Pe parcursul a doua zile, partenerii au prezentat modul de functionare al Huburilor Europene de Inovare Digitala dar si instrumentele de finantare disponibile pentru digitalizarea IMM-urilor. In cadrul vizitei de studiu la sediul Televes, o companie globală de tehnologie lider în proiectarea, dezvoltarea și fabricarea de soluții pentru infrastructuri de telecomunicații în locuințe, clădiri și orașe partenerii de proiect au avut ocazia sa vada modul de transformare al unei companii inspre o companie inovativa cu 100 de cercetatori, aplicatii smart living, smart medical si cu experimente living lab.

La nivelul Regiunii Vest, proiectul își propune să implementeze bunele practici în strânsă legătură cu finanțările disponibile prin Programul Regional Vest 2021-2027. În momentul actual, 25% din bugetul PR Vest este destinat obiectivului de politică 1 – O regiune mai inteligentă, ceea ce oferă șansa companiilor dar și ecosistemului regional să genereze mediul favorabil pentru Inovare digitală.

Proiectul BEST DIH este implementat de ADR Vest împreună cu Agenția de Inovare GALICIA (Spania), Asociația Pannon Business Network (Ungaria), Provincia Overijssel (Olanda), Consiliul Regiunii Tampere (Finlanda), Societatea consorțiului pe acțiuni ART-ER, Emilia Romagna (Italia) și Municipalitatea orașului Szombathely (Ungaria), ca membru de politică asociat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 + fifteen =