Primăria Reșița pune la dispoziția cetățenilor 60 de biciclete pentru deplasare în oraș

biciclete resita

Municipalitatea orașului de pe Bârzava oferă reșițenilor o metodă alternativă simplă și sănătoasă de deplasare în oraș, pe distanțe mai scurte sau mai lungi. Astfel, un număr de 60 de biciclete își așteaptă doritorii de mișcare în aer liber în șapte stații înființate special în oraș. Stațiile se află în Govândari, la Intim – Parcul Copilului, la Victoria, la Renk/vizavi de Lidl, la stația de autobuz de la Poliție, pe Strada 7 Noiembrie/vizavi de Lidl, la UBB – Centrul Universitar Reșița și la stația de taxi din Centrul Civic.

Bicicletele pot fi folosite zilnic între orele 8 și 22, conform HCL nr. 312/2019 privind aprobarea Regulamentului de funcționare al sistemului BIKE-SHARING din Municipiul Reșița.

După cum ne informează reprezentanții Primăriei Reșița, bicicletele achiziționate de municipalitate prin proiectul ENERGY EFFICIENCY – The Premise of a Better Environment in Romania – Serbia Cross Border Area au înregistrat, în anul 2023, 12.364 de folosiri de către utilizatorii reșițeni sau vizitatori ai orașului, fiind parcurși 37.100 de km în Reșița.

Iată și câteva recomandări făcute de primărie în vederea utilizării bicicletelor din oraș:

1. Instalează pe telefonul mobil (asigură-te că bateria este încărcată) aplicația gratuită LINKA GO (pentru Android sau IOS)

2. Intră în aplicație și scanează codul bicicletei

3. Introdu datele cardului bancar și asigură-te că ai minimum 10 Eur/garanția pentru bicicletă. (Suma plătită se returnează în momentul în care aduci bicicleta în stație și se blochează)

4. Bicicleta este deblocată și o poți folosi gratuit 4 ore.

5. După cele 4 ore gratuite de folosință, adu bicicleta înapoi în oricare dintre cele șapte stații, blocheaz-o și suma plătită drept garanție (10 Eur) ți se returnează pe card.

Metoda este foarte simplă! În cazul în care nu vă descurcați, verificați pașii pe panourile de afișaj care cuprind informații complete de utilizare a sistemului BIKE-SHARING.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 + 11 =