Un elev din Caraș-Severin a fost eliminat pentru tentativă de fraudă la Evaluarea Națională

evaluare naţională

Ieri, la proba de matematică a examenului de Evaluare Națională, în județul Caraș-Severin, au fost prezenți 1.397 de candidați, cu doi mai puțin față de luni, când a avut loc proba de limba și literatura română. În cadrul probei de matematică, un elev a fost eliminat din examen pentru tentativă de fraudă.

Astăzi, elevii au susținut proba scrisă la Limba și literatura maternă. Primele rezultate vor fi afișate marți, 29 iunie, până la ora 14 (în centrele de examen).

Contestațiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie (în intervalul orar 16-19) și 30 iunie (în intervalul orar 8-12). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice. „Candidații care depun/transmit contestațiile prin mijloace electronice completează, semnează și depun/transmit tot prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere”, a declarat Ion Chiosa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean Școlar Caraș-Severin.

Pentru candidații minori, documentele sunt semnate și de către părinții sau reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen − seven =