Calendarul oficial al examenelor pentru Evaluarea Națională

elevi examen

În perioada 22 iunie – 4 iulie, absolvenții claselor a VIII-a vor susține examenul de Evaluare Națională. Înscrierile pentru absolvenții din promoția curentă se vor face în perioada 7-11 iunie, automat de către secretariatele unităților de învățământ, în conformitate cu evidențele școlii, fără a mai fi nevoie de completarea unei cereri.

Pentru candidații din anii precedenți, înscrierea se face de către secretariatul unității de învățământ pe care candidații au absolvit-o, pe baza actelor prezentate de aceștia. Examenul este structurat în trei probe scrise: 22 iunie – Limba și literatura română, 24 iunie – proba de matematică, iar pentru data de 25 iunie este programată proba de limbă și literatură maternă. Perioada 29 iunie – 4 iulie este dedicată afișării rezultatelor și depunerii contestațiilor.

„În vederea asigurării dreptului de participare la examenele naționale, elevii și părinții acestora vor fi corect informați, în conformitate cu legislația în vigoare, referitor la modul de desfășurare a examenelor naționale, la rolul acestora, precum și la faptul că orice absolvent de clasa a VIII-a are dreptul să fie înscris pentru susținerea Evaluării Naționale“, a declarat Ion Chiosa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean, Caraș-Severin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 3 =