Primarul Ioan Popa vrea să facă la Reşiţa ce nu s-a făcut în România în zeci de ani

tunel 2

Aşa cum Ioan Popa, primarul municipiului Reşiţa, a precizat în nenumărate ori, în viitorul apropiat turiştii, în special schiorii, vor lua cu asalt Munţii Semenic, iar pentru a fi pregătită să gestioneze această situaţie, administraţia locală are un plan îndrăzneţ. Mai exact, un tunel între centura Valea Țerovei și fosta fabrică de șamotă Stavila, subiect abordat de administraţia locală în urmă cu aproape doi ani, Ioan Popa afirmând pe această temă că în România nu s-a realizat niciun tunel în ultimii 30 de ani.

Ce presupune acest proiect de tunel? Din zona fostei Uzine Cocsochimice se traversează râul Țerova și se străpunge pe sub Dealul Crucii, pe sub zona cimitirului, a stației de tratare a apelor, și se ajunge în zona Stavila, înainte de intersecția cu Lendul, puțin în amonte de Grădina Zoologică.

„Distanța nu este lungă, este undeva la 800-850 de metri liniari. Am primit prin acest studiu de prefezabilitate patru opțiuni, între 20 și 40 de milioane de euro. Ceea ce am propus eu colegilor noștri este să aprobăm varianta cea mai ieftină, cea de 20 de milioane. Având în vedere ciclul financiar 2021-2027 pe mobilitate urbană, nu este exclus ca acest proiect să obţină finanţare europeană”, a explicat Popa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 − nine =