Spitalul Județean Reșița, din nou în atenția lui Romeo Dunca și Ioan Popa

spital resita e1585346292142

Astăzi, Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, și Ioan Popa, edilul municipiului Reșița, au susținut o conferință de presă în care au vorbit despre mai multe aspecte care țin de Spitalul Judeșean de Urgență Reșița, în special de managementul unității. Un aspect important evidențiat în ședință a fost acela că Ioan Popa și Romeo Dunca susțin că la sfârșitul săptămânii trecute, la unul dintre staționarele spitalului a avut loc un incident de care au aflat din alte surse și nu de la managerul Alina Stancovici, cum ar fi fost normal, ulterior precizând că au purtat discuții cu Cosmin Librimir, directorul medical al Spitalului Județean Reșița.

Este vorba despre o depășire a nivelului concentrației de oxigen în două dintre saloane, în urma cărora șase pacienți au trebuit mutați pe altă secție. Popa și Dunca au prezentat și câteva fotografii care ar fi fost făcute în cele două saloane unde s-au efectuat, anul trecut, lucrări de introducere a unei rețele de oxigen, dar care, potrivit acestora, au fost făcute de proastă calitate de către o firmă care are ca domeniu de activitate amenajarea de terenuri de golf.

Contactată de presă, Alina Stancovici, managerul Spitalului Județean, a declarat că evenimentul cu pricina s-a petrecut sâmbătă, 22 ianuarie, la Secția Extensie ATI, iar ulterior, alături de Cosmin Librimir, directorul medical al spitalului reșițean, au semnat un comunicat de presă pe această temă.

Redăm în continuare comunicatul: „La controlul efectuat din trei în trei ore de către reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Caraș-Severin, s-a înregistrat o concentrație mai mare de oxigen în două saloane ATI. De îndată, managerul unității sanitare a venit la spital și reprezentanții ISU, împreună cu doi reprezentanți ai firmei care a realizat lucrarea pentru coloana de oxigen, au identificat problemele. Pe Extensia ATI se aflau șase pacienți, iar cei care se aflau în saloanele cu concentrație mare de oxigen au fost mutați pe alte saloane ale extensiei ATI. Deși, pericolul fusese înlăturat, având în vedere că lucrarea este în garanție pentru a putea face o verificare, firma a fost notificată tocmai în acest sens. Împreună cu medicii de gardă ATI, dr Bura Iulian medic – sector ATI – noncovid și dr Boescu Mihaela – sector ATI Covid și Evelina Gurămare, șef secție ATI, s-a luat decizia mutării celor șase pacienți, pe sectorul ATI noncovid, evident în zona separată ca și circuite tocmai pentru ca Extensia să poată fi verificată. Dat fiind spațiul gol al acesteia, au fost înlocuite două prize de oxigen și am decis schimbarea ușilor vechi cu altele noi de termopan și lărgirea cadrului acestora, astfel încât patul ATI să poată fi scos în caz de pericol/necesitate (patul ATI are o lățime mai mare decât cadrul ușilor cădirii din 1976). Toate cele inteprinse au fost realizate cu avize ale Direcției de Sănătate Publică Caraș-Severin, duminică, pe parcursul întregii zile, directorul DSP Dan Miloș fiind prezent în spital împreună cu dr. Alex Rogobete, consilier onorific al Ministrului Sănătății, managerul Spitalului Județean de Urgență și șeful secției ATI. În acest moment, problemele legate de oxigen nu există, iar pe zona Extensiei ATI se fac lucrări de renovare și aducere la standardele impuse de ISU pentru căile de evacuare/acces în saloane, lucrări realizate din Donații. Tot astăzi, 26 ianuarie, președintele Consiliului de Administrație, dr. Paul Purea, a fost prezent în spital și a verificat stadiul lucrărilor, domnia sa fiind chiar medic și cunoscător al sistemului medical, dealtfel acesta era în spital chiar în perioada desfășurării conferinței de presă în care erau prezentate aspecte legate de spital“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × one =