Vara aceasta, sute de tineri din Caraș-Severin vor beneficia de activitățile celui mai mare program de tabere educaționale din Banatul de Munte

ator tabere

Peste 520 de copii și tineri din 34 de localități urbane și rurale din Caraș-Severin vor beneficia în vara acestui an de activitățile propuse în cadrul celui mai mare program de tabere educaționale din Banatul de Munte – taberele TDIS și TDIF – care se vor desfășura în cadrul programului eparhial „Împreună pentru copiii noștri”, derulat la nivelul Episcopiei Caransebeșului.

Organizat cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, proiectul se află la cea ce de-a cincea ediție și va fi organizat și în acest an alături de Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte și împreună cu numeroși parteneri județeni și locali, respectiv: parohii, unități de învățământ, administrații publice județene și locale, precum și alte instituții județene cu profil cultural și educațional.

În acest an, la nivelul Episcopiei Caransebeșului, vor avea loc 13 tabere educaționale, dintre care 10 în mediul rural și 3 în mediul urban, în perioada 22 iunie – 9 septembrie, tabere care vor fi organizate cu ajutorul unei echipe formată din aproximativ 100 de tineri voluntari, membri ai Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte.

Reprezentanții Departamentului de Tineret al eparhiei, au efectuat mai multe vizite în teren, în localitățile care vor găzdui taberele în comunitate din această vară, în scopul stabilirii detaliilor organizatorice împreună cu partenerii locali. 

„Aceste întâlniri din comunitățile gazdă au un dublu rol: pe de o parte, cu acest prilej, sunt semnate protocoalele de colaborare în baza cărora se desfășoară taberele și, pe de altă parte, se vizitează infrastructura locală și se stabilesc detaliile despre locațiile și programul taberei. Dincolo de aceste aspecte, merită subliniat faptul că sunt comunități care așteaptă aceste tabere în fiecare an ca pe un eveniment central al verii, aceste tabere fiind solicitate de către toți cei implicați: de la copiii beneficiari și familiile acestora, până la preoții, dascălii și reprezentanții autorităților publice locale. Iar faptul că avem localități care organizează a treia, a patra sau chiar a cincea ediție a taberei este o dovadă certă a faptului că efortul nostru în plan misionar-catehetic, dar și în plan cultural-educativ este unul plin de sens, iar demersul în sine este unul necesar, important și, deja, încununat de roade”, a precizat părintele Mihai Ciucur, coordonatorul proiectului și al Departamentului de Tineret al Episcopiei Caransebeșului.

Ieri, 14 iunie, la Reșița, a avut loc festivitate de lansare a proiectului. „Prin aducerea împreună, pornind de la faza de planificare a activităților, continutând cu desfășurarea efectivă a taberelor și până la evaluarea și monitorizarea continuității activiăților cu copiii din comunități, proiectul nostru își propune, și reușeste, să aducă laolaltă principalii factori relevanți din comunitate, respectiv: Biserica – școala – autoritățile locale și familia. Toate, împreună, cu un singur scop: oferirea unei educații frumoase și sănătoase pentru copiii noștri. Un deziderat care, iată, se concretizează atât de frumos prin aceste tabere organizate în inima satului sau a orașului, care este biserica din fiecare comunitate”, a concluzionat părintele Mihai Ciucur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − eight =