În vara acestui an, la Anina, va avea loc prima ediție a Festivalului-concurs de muzică populară „Nicoleta Voica“

nicoleta voica3

Veste bună pentru iubitorii de folclor cărășeni și nu numai: Primăria Anina, prin Casa de Cultură și Consiliul Județean Caraș-Severin, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin, organizează, în perioada 5-8 august a.c., Festivalul-concurs de muzică populară „Nicoleta Voica“.

Astfel, pot participa tineri din toată țara cu vâstele cuprinse între 15 și 24 de ani, Festivalul fiind structurat pe două secțiuni, una interpretare instrumentală și cea de a doua de interpretare vocală. Înscrierile se fac pe WhatsApp la numărul de telefon 0729.850.188, nefiind percepute taxe de participare sau înscriere. Rezultatele preselecției vor fi meadiatizate în data de 1 iulie pe pagina de Facebook a Casei de Cultură Anina și în mass-media.

„Ne dorim un festival de anvergură, iar artista Nicoleta Voica merită un eveniment de excepție. Pe lângă Nicoleta Voica și-au anunțat participarea la Anina și îndrăgitele soliste Angelica Stoican și Felicia Stoian“, a declarat Marian Meșinschi, directorul Casei de Cultură din Anina, organizatorul principal al acestui eveniment.

Festivalul-concurs ,,Nicoleta Voica” are ca scop promovarea calităților vocale și artistice ale tinerilor interpreți de muzică populară din toate zonele țării, precum și promovarea folclorului autentic. Etapele festivalului: înscrierea 01.05-31.05.2022, preselecția 01.06-30.06.2022, faza finală 05.08-07.08.2022

Regulamentul Festivalului-concurs „Nicoleta Voica“

La Festivalul-concurs de Muzică Populară „Nicoleta Voica” se pot înscrie tineri cu vârsta cuprinsă între 15 și 24 ani din toată țara, indiferent de zona folclorică din care provin.

Secțiunea interpretare instrumentală: fiecare concurent de la această secțiune va trimite două filmări, interpretarea unui cântec fără acompaniament și interpretarea unui cântec acompaniat de un taraf format din minim trei instrumentiști sau de o orchestră folclorică. Secțiunea interpretare vocală: fiecare concurent de la această secțiune va trimite două filmări, interpretarea unei doine fără acompaniament orchestral și un cântec în care solistul este acompaniat de o orchestră folclorică sau de un taraf. Preselecția va fi făcută de către un juriu din care fac parte interpretele consacrate Nicoleta Voica și Angelica Stoican alături de realizatori radio-tv, profesori, precum și reprezentanți ai organizatorilor. Decizia juriului nu poate fi contestată!

Criterii de jurizare: pentru secțiunea interpretare instrumentală la jurizare se va ține cont de interpretarea artistică-realizarea tehnică, aportul personal. Pentru secțiunea interpretare vocală la jurizare se va ține cont de calitățile vocale interpretative (intonație claritate timbrală), stilul interpretativ, prezența și mișcare scenică-originalitate, autenticitatea vestimentației. Rezultatele preselecției vor fi mediatizate în data de 01.07.2022 pe pagina de facebook Casa de Cultura Anina și în mass-media. Concurenții calificați la faza finală vor fi anunțați telefonic de către organizatori.

Faza finală
Secțiunea interpretare instrumentală: interpretarea unui cântec fără acompaniament, interpretarea unui cântec acompaniat de către o orchestră folclorică. Secțiunea soliști vocali: interpretarea unei doine fără acompaniament orchestral, prezentarea costumului popular, interpretarea unui cântec acompaniat de către o orchestră. Concurenții calificați la faza finală vor prezenta aceleași cântece ca și la preselecție. În cazul în care un concurent prezintă un alt cântec decât cele cu care s-a înscris în concurs acesta va fi descalificat.

PREMII :

SECȚIUNEA INTERPRETARE                 SECȚIUNEA INTERPRETARE

INSTRUMENTALĂ                                   VOCALĂ

LOCUL I   -2500 LEI                                  LOCUL I -2500 LEI

LOCUL II  -2000 LEI                                  LOCUL II -2000 LEI

LOCUL III-1500 LEI                                    LOCUL III-1500 LEI

Concurenții clasați pe locurile I-III în ambele secțiuni vor participa în data de 07.08.2022 la Gala Laureaților, unde vor susține recitaluri alături de vedetele din juriu.

Informații suplimentare la tel. 0729850188.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 + 18 =