Elevii cărășeni au susținut cea de a doua probă a evaluării naționale

evaluare 1

În această perioadă elevii din clasele a II-a, a IV-a și a VI-a susțin evaluarea națională. Prima probă scrisă „Limbă și comunicare“ se adresează elevilor din clasele a VI-a (EN VI) și s-a desfășurat ieri, 12 mai 2021, iar cea de Matematică și Științele naturii a avut loc astăzi.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean Școlar Caraș-Severin, cele două teste vizează evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului (clasele V-VI) de cei 2.168 de elevi înscriși în clasa a VI-a la începutul anului școlar, în județul Caras-Severin.

În cadrul evaluării pentru clasa a II-a, probele scrise la limba română și Limba Maternă sunt programate pentru 25 mai, testele de citire la aceste discipline vor fi susținute în data de 26, iar proba de matematică este programată pentru data de 27 mai.

Pentru elevii din rândul minorităților naționale, proba de limbă română (scris și citit) se va desfășura în data de 28 mai. Evaluarea competențelor pentru elevii care au terminat ciclul primar (clasa a IV-a) are următorul calendar – Limba română 18 mai, Matematică 19 mai și Limba maternă 20 mai. Evaluările se vor desfășura în sălile de clasă în care elevi își desfășoară activitatea în mod obișnuit acestea fiind adaptate prin eliminarea materialelor didactice care ar putea influența elevii.

Durata alocată rezolvării testelor este de 30 de minute pentru fiecare test administrat (clasa a II-a), respectiv de 60 de minute pentru fiecare test administrat la Clasa a IV-a si a VI-a. Testele sunt evaluate în cadrul unității de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult șapte zile de la data susținerii ultimului test. Toate probele se susțin cu prezență fizică, indiferent de scenariile în care se află unitățile de învățământ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 + 3 =