Bacalaureat 2021: absolvenții de liceu din Caraș-Severin au susținut astăzi proba scrisă la Limba și literatura română

Bacalaureat

Sesiunea de vară a Bacalaureatului se desfășoară în perioada 28 iunie – 1 iulie 2021, iar la nivelul județului Caraș-Severin, s-au înscris s-au înscris 1783 de absolvenți de liceu, dintre aceștia, 387 provin din serii anterioare.

Probele scrise se desfășoară în cele zece centre de examen organizate la Reșița, Caransebeș, Oravița, Moldova Nouă și Băile Herculane, precum și în trei unități de învățământ la nivelul cărora s-au constituit subcomisii de examen, în Bocșa, Anina și Bozovici. 

„În 5 iulie 2021, până la ora 12.00, se afișează rezultatele de la probele scrise, iar depunerea contestațiilor va fi în aceeași zi, în intervalul orar 12.00 – 18.00. În 6 – 9 iulie 2021, are loc rezolvarea contestațiilor, iar 9 iulie 2021 este data la care vor fi afișate rezultatele finale“, a explicat Ion Chiosa, purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin. 

Condițiile pentru promovarea examenelor au fost publicate de Ministerul Educației. Este vorba de trei cerințe ce trebuie îndeplinite cumulativ. Astfel, candidatul trebuie: să aibă echivalate, recunoscute sau să fi susținut toate examenele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; să susțină toate probele scrise și să obțină nota 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; să obțină media 6 (cel puțin) la probele scrise. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seven + 16 =