În Caraş-Severin, numărul elevilor care învață on-line este de 13.951

mba macbookmockup v2.72

Inspectoratul Judeţean Şcolar Caraş-Severin a anunţat astăzi că, dintr-un total de 409 unități de învățământ preuniversitar la nivelul județului, un număr de 280 vor funcționa pe scenariul 1 verde, un număr de 64 școli și două cluburi ale elevilor pe scenariul 2 galben, iar un număr de 61 școli și 2 cluburi ale elevilor vor funcționa pe scenariul 3- ROȘU.

În prezent, în Caraş-Severin, şase elevi sunt confirmaţi cu COVID-19, 10 cadre didactice și trei din personalul nedidactic. În izolare la domiciliu/carantină sunt 57 de elevi, 29 de cadre didactice, din care 15 au ales să predea online şi 14 să intre în concediu medical şi patru din personalul nedidactic.

Numărul elevilor care învață on-line este de 13.951. Pe scenariul 3 roșu, cu lecții exclusiv online, se află toate unitățile de învățământ de pe raza municipiului Reșița, pentru o perioadă de 14 zile, până pe data de 27 octombrie, din cauza ratei incidenței cumulate de cazuri, care a depășit pragul de 3 la 1.000 de locuitori.

„Aceeași măsură este aplicată și pentru școlile din Brebu, Târnova și Lupac. În alte patru localități, Caransebeș, Copăcele, Zorlențu Mare și Slatina Timiș, unde a fost depășit pragul de 1,5 cazuri la 1.000 de locuitori, toate unitățile de învățământ funcționează pe scenariul galben, alternativ, jumătate de clasă online, cealaltă jumătate „față în faț㔓, ne-a informat Ion Chiosa, purtătorul de cuvânt al ISJ Caraş-Severin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × 2 =