Echipa Herculane Project cere ajutorul românilor pentru a salva monumentele istorice din staţiunea cărăşeană

baile neptun

După ce au trimis o scrisoare deschisă Guvernului României, Ministerului Culturii, Ministerului Justiției, cât și altor instituții, solicitând sprijinul acestora în procesul de salvare al Băilor Neptun, echipa Herculane Project, cere ajutorul românilor să salveze monumentele istorice din staţiunea cărăşană.

„Noi ne-am luat o misiune aproape imposibilă: să salvăm Băile Neptun, monument istoric de interes național, inclus pe lista celor 7 Cele Mai Periclitate Situri de patrimoniu din Europa în 2022. De ce? Pentru că nu putem sta deoparte când vedem o mare nedreptate și deși suntem tineri ne gândim la ce lăsăm generațiilor viitoare. Lupta nu este numai una cu un proces de degradare foarte rapid, ci cu întreg sistemul care a devalizat stațiunea și a adus Băile Neptun într-un blocaj juridic și în precolaps. Acest blocaj juridic ne împiedică să atragem fonduri, să accesăm finanțări și să ne ducem la bun sfârșit obiectivul principal: să conservăm și să punem în valoare acest monument istoric. În ciuda tuturor eforturilor pe care le depunem de cinci ani și în ciuda faptului că am executat lucrări de punere în siguranță, Băile Neptun au astăzi trei sectoare în precoalps. Pentru a evita o serie de prăbușiri trebuie să desfacem și să refacem acoperișurile cu consolidarea zidăriei, iar aceste lucrări au un cost de 15 – 20.000 euro / acoperiș“, au transmis reprezentanţii Herculane Project.

Doritorii pot trimite SMS la 8845 cu textul HERCULANE și donează 2 euro lunar pentru Băile Neptun. O altă modalitate ar fi achiziţionarea unui Bilet virtual la Băi în valoare de 5 euro | 25 lei, sau donaţii în contul Asociaţiei Locus, Cont RON: RO87BTRLRONCRT0421032702 sau Cont EUR: RO64BTRLEURCRT0421032701. Mai multe detalii puteţi afla pe pagina oficială a proiectului, https://herculaneproject.ro/implica-te/ sau la contact@herculaneproject.ro. Până acum, 2500 de donatori au contribuit în mod activ la dezvoltarea proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × two =