Ziua mondială a turismului va fi marcată la Băile Herculane printr-un concert extraordinar de muzică clasică

Baile Herculane

Ziua de 27 septembrie, este una plină de semnificații pentru stațiunea Băile Herculane. Este ziua mondială a turismului- Este sfârșitul sezonului de vară și începutul sezonului de cură balneară, se împlinesc 125 de ani de la „cea mai înaltă vizită făcută la Băile Herculane”, cea a împăratului Austriei Franz Iosef, a regelui României Carol I și a regelui Serbiei Alexander I. Cei trei suverani s-au întâlnit în 27 septembrie 1896 la Băile Herculane pentru a sărbători inaugurarea canalului navigabil Porțile de Fier.

Pentru a marca toate aceste evenimente, astăzi, la Sala Casino de pe terasa din Parcul Central, va avea loc un concert susținut de Cvartetul Clasica Timișoara, începând cu ora 17.30.

Băile Herculane, denumită și „Perla Banatului montan”, se numără printre cele mai vechi și mai cunoscute stațiuni din România, dar și de pe continentul european. Proprietățile curative ale apelor termominerale de aici erau cunoscute și apreciate încă din vremea romanilor. În cadrul evenimentului vor fi prezentate cele mai importante obiective turistice ale zonei, principalii operatori de turim din zonă prezentându-și de asemenea ofertele pentru sezonul următor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × four =