Campania de informare despre măsurile de dezvoltare rurală implementate de APIA a ajuns în Caraș-Severin

fermieri apia

Seria conferințelor de informare a fermierilor demarată de APIA pentru promovarea exclusivă a măsurilor delegate de AFIR către APIA din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, a ajuns șpi în Caraș-Severin.

La întâlșnirea de ieri de la Băile Herculane a participat și președintele CJ, Romeo Dunca, alături de Paul Eduard Kmen, director general adjunct, Agenția de Plăți si Intervenție pentru Agricultură, Raluca Daminescu, director Direcția de Metodologie, Monitorizare, Raportare și Relații Instituționale, Iosif-Atila Bognar – subprefectul județului Caraș-Severin, Lucian Colțan, director executiv adjunct, Centrul Județean Caraș-Severin, Dan Jivan, director executiv adjunct, Centrul Județean Caraș-Severin, reprezentanți din cadrul APIA și fermieri din județul Caraș-Severin.

Scopul Campaniei de informare este de a eficientiza implementarea măsurilor de dezvoltare rurală gestionate de APIA și de a crește gradul de absorbție a fondurilor europene aferente acestora. Măsurile vizate sunt Măsura 10 – Agromediu și climă, Măsura 11 – Agricultură ecologică, Măsura 13 Plăți pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale, Măsura 14 – Plăți în favoarea bunăstării animalelor, Măsura 8 – Submăsura 8.1 – Împădurirea și crearea de suprafețe împădurite, Măsura 15 – Submăsura 15.1 – Plăţi pentru angajamente de silvomediu.

„Sunt foarte plăcut surprins să constat că, și de această dată sala este plină, la fel cum s-a întâmplat și ieri, la Deva, în Hunedoara. Prezența în număr atât de mare a fermierilor la astfel de evenimente, precum și participarea lor activă, prin întrebările adresate lectorilor, demonstrează că există o necesitatea reală a informării, pentru că interesul pentru aceste forme de sprijin se dovedește a fi unul mare“, a declarat Directorul General Adjunct APIA, Paul Eduard KMEN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × three =