Direcția Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin a operaționalizat spaţii de cazare pentru cetățenii ucraineni

ucraina2

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin a operaționalizat, în regim de urgență, spaţii de cazare în cadrul centrelor rezidențiale pe care le coordonează, pentru a oferi sprijin cetățenilor ucraineni, în contextul intensificării tensiunilor politice din Ucraina.

În cadrul centrelor din județ, sunt pregătite aproximativ 60 de locuri de cazare, cu posibilitate de suplimentare, pentru femei, copii și vârstnici, cu posibilitatea de suplimentare. Direcția de învățământ din cadrul Primăriei Reșița pregătește spații de cazare în internatele școlare, pentru a mări disponibilitatea de cazare a refugiaților, în cazul în care este necesar.

Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin și Ioan Popa, primarul municipiului Reșița, coordonează grupul de lucru privind criza refugiaților în județ. De asemenea, vicepreședinții Consiliului Județean Caraș-Severin, Radoi Ovidiu și Marius Isac, asigură legătura cu omologii din județele de graniță, pentru a avea o evidență clară a numărului de persoane ce au nevoie de asistență.

Cine dorește și are posibilitatea să ajute refugiații ucrainieni, poate dona produse de primă necesitate, începând cu data de 02.03.2022, la Centrul de Servicii de Asistență Socială pentru Persoane Vârstnice Reșița, Str.Teilor, nr.11, în intervalul orar 08.00 -12:00, respectiv 14:00 – 16:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − three =