Deși Primăria e condusă de un camarad, liberalii stau cu ochii pe primar, ca pe butelie!

ungur isac 1

Lupta pentru putere în Caransebeș este mai crâncenă ca oriunde în acest județ. Actualul primar, liberalul Felix Borcean, este blamat până și de cei care, încă, îi sunt colegi. Atenți și preocupați de „nevoile stringente ale cetățenilor, nu doar la cele ale unui anumit grup de interese“, după cum se arată într-un comunicat de presă, consilierii PNL îi asigură pe cetățenii urbei că vor fi atenți la toate cheltuielile bugetare din primărie.

Dacă nu am fi într-un an electoral, cu siguranță că am fi apreciat grija acestor consilieri față de gugulani.

„Consilierii locali ai PNL Caransebeș au votat ieri, 18.02.2020, bugetul municipiului pentru anul 2020, care se ridică la peste 62 de milioane de lei. De la bun început se poate observa că dacă anul trecut municipiul Caransebeș avea un buget de 45 de milioane de lei, anul acesta bugetul a crescut cu 17 milioane de lei, grație măsurilor luate de Guvernul PNL condus de Ludovic Orban, care a mărit la 63 la sută cota din impozitul pe salarii care să revină primăriilor, asta după ce Guvernul Dăncilă reducea în 2019 veniturile administrațiilor locale și le aducea în situația de a reduce sau chiar stopa unele investiții“, se arată în comunicatul de presă.

Liberalii consideră că, pe lângă acest buget generos, lucrurile pot suferi modificări în bine, în condițiile în care există suficiente lacune datorate conducerii primăriei.

„Chiar dacă consilierii PNL au votat bugetul municipiului Caransebeș, putem spune fără echivoc că acesta poate fi îmbunătățit, pentru că are unele lacune. Ne întrebăm, de exemplu, cum va funcționa Clubul Sportiv Municipal Caransebeș, când în bugetul pe acest an a fost alocată o sumă doar pentru cheltuielile salariale? Asta este viziunea privind acest club sportiv? Doar salarii pentru angajați și niciun leu pentru secțiile din cadrul clubului, pentru sportivi și sportive, pentru cei care-l antrenează? S-a înființat un club doar pentru ca niște persoane să aibă un job călduț și
bine remunerat? Sperăm că e doar o scăpare a inițiatorului proiectului de buget“, se mai arată în comunicatul de presă.

În finalul acestuia, consilierii locali ai PNL Caransebeș îi asigură pe cetățenii municipiului că vor fi foarte atenți la orice cheltuieli sau alocări bugetare propuse de Primăria Caransebeș, pentru ca banul public să ajungă acolo unde este cea mai mare nevoie, la nevoile stringente ale cetățenilor, nu doar la cele ale unui anumit grup de interese, iar orice derapaj bugetar al Primăriei va fi sancționat.