Vicepreședintele Consiliului județean, Ionuț Popovici, spune că fără resurse financiare nu se poate face administrație

Ionut Popovici

Bugetul propriu al județului Caraș-Severin din 2020 este cu aproape 30 de milioane de lei mai mic decât cel din 2019. O scădere drastică pe care social-democrații o pun pe seama Guvernului liberal, taxată, însă, și de alți decidenți politici din județ.

În ședința Consiliului județean de miercuri, 19 februarie, în care s-a aprobat bugetul, vicepreședintele CJ, Ionuț Popovici, a prezentat o situație comparativă, evidențiind diferența dintre  Caraș-Severin și Timiș, concluzia fiind că, fără resurse financiare nu se poate face administrație!

„Bugetul pentru acest an al Consiliului Județean Caraș-Severin este puțin sub 50 de milioane de euro, comparativ cu cel al Consiliului Județean Timiș, care se ridică la suma de 657 milioane de lei, adică aproape 140 milioane de euro. Bugetul municipiului Timișoara pe anul 2019 a fost de 1.422.244.950 lei, adică peste 302 milioane de euro, iar anul acesta, primăria Timișoara mizează pe un buget record, 2,2 miliarde lei, însemnând 460 de milioane de euro, aproximativ de nouă ori mai mult decât bugetul județului nostru. Diferențele sunt evidente. În concluzie, nu se poate face administrație fără resurse financiare!“, a remarcat vicepreședintele Consiliului județean în timpul dezbaterii proiectului de hotărâre.