S-a schimbat boierul. Bugetul propriu al județului este mai mic cu 11% față de cel din 2019

19 FEB 2020

Consilierii județeni au votat bugetul propriu al județului pe 2020. Surprinzător, acesta înregistrează o scădere cu 29,2 milioane de lei, față de 2019, fapt ce nu a scăpat de observațiile ironice ale social-democraților.

„Bugetul aprobat astăzi este de 236 de milioane de lei. Dacă îl comparăm cu cel de anul trecut,  care ajunsese la finele lui 2019 prin diferite rectificări bugetare, de la 265 de milioane de lei, la începutul anului, la 283 de milioane de lei, bugetul aprobat astăzi este mai mic decât cel inițial din 2019. Acest lucru se datorează diminuării sumelor repartizate de la bugetul de stat la indicatorii «sume alocate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale» de la 16 milioane de lei la 4 milioane de lei, a «sumelor defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale», de la 103 milioane de lei la 56 de milioane de lei, și a «sumelor defalcate din TVA pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale, de la 18,9 milioane de lei, la 12 milioane de lei», a ținut să precizeze președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu.

Chiar și în condițiile în care în acest an finanțarea de la bugetul de stat a sistemului de protecția copilului și a centrelor pentru persoanele cu handicap se transferă asupra indicatorului de venit cu o sumă suplimentară de 7 milioane de lei, Silviu Hurduzeu spune că acest lucru nu este suficient, existând riscul ca necesitățile financiare a sistemului de protecție a copilului și a centrelor pentru persoanele cu handicap să nu poată fi acoperite până la sfârșitul exercițiului bugetar.