Valeria Schelean-Şomfelean: „PSD-ALDE-UDMR blochează votul prin corespondenţă“

LA VOT

Alegerile din 26 mai au dovedit încă o dată faptul că în România este nevoie de o schimbare majoră în privinţa exprimării votului. Cozile interminabile de la secţiile de votare, inclusiv la cele din ţară, numărul mic de secţii din străinătate, timpul pierdut, nervii şi batjocura de care are parte electoratul sunt tot atâtea argumente în favoarea identificării unor soluţii eficiente pentru alegerile care urmează în toamnă şi anul viitor.

Deputata Valeria Schelean-Şomfelean spune că PNL a inițiat, încă din octombrie 2018, proiectul de lege referitor la aplicarea votului prin corespondență și a votului electronic pentru alegerile prezidențiale și europarlamentare, pentru cetățenii aflați în străinătate, dar cu toate acestea, lucrurile bat pasul pe loc.

„Proiectul PNL este blocat, din vina actualei majorități parlamentare, în Comisia juridică din Camera Deputaților. În Senat, PSD-ALDE-UDMR au votat împotriva proiectului inițiat de PNL. Partidul nostru a cerut introducerea cu celeritate a acestui proiect pe ordinea de zi a Camerei Deputaților pentru a fi votat și aprobat, în condițiile în care termenul de depunere a Raportului a fost depășit cu aproape două luni de zile“, precizează deputata liberală.