Valeria Schelean-Şomfelean: „Actul de educație este fundamental în dezvoltarea copiilor noștri”

Valeria Schelean-Şomfelean: „Actul de educație este fundamental în dezvoltarea copiilor noștri”

Deputata PNL Valeria Schelean-Şomfelean a declarat recent că situaţia este sub control în ceea ce priveşte începerea noului an şcolar 2020-2021, deoarece Guvernul PNL a luat toate măsurile necesare pentru ca totul să se desfăşoare în cele mai bune condiţii. De asemenea, ea mai spune că, în acest demers, pe lângă Guvern, prin Ministerul Educației, mai sunt implicate și inspectoratele școlare județene, autoritățile locale și conducerea școlilor.

Pentru începerea anului şcolar în această perioadă de pandemie, au fost alocate 175 de milioane de euro, din fonduri europene. Banii alocaţi sunt pentru achiziţionarea de tablete, laptopuri, echipamente electronice pentru predare, pentru materiale de protecție, măşti, dezinfectanţi, precum şi pentru achiziția de containere sanitare pentru igienă în localităţile care nu sunt racordate la reţeaua de apă şi canal.

„Actul de educație este fundamental în dezvoltarea copiilor noștri, iar întreruperea pe termen lung a cursurilor le-ar afecta iremediabil evoluția”, afirmă deputata Valeria Schelean.

„Le mulțumim dascălilor și conducerilor școlilor care, nu de puține ori, trebuie să găsească soluții pentru a face posibilă desfășurarea cursurilor în condiții de siguranță pentru copii și pentru cadrele didactice. De asemenea, încurajăm părinții să îi trimită pe copii la școală și să le explice că, pentru un timp, școala va fi diferită și se va desfășura în condiții cu totul diferite față de anii trecuți”, mai spune Valeria Schelean-Şomfelean. (Sursa foto: Facebook)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − twelve =