Întâlnire de lucru petru înființarea Organizației regionale de Management al Destinației Banat-Crișana

dunca organizatie

Recent, la Consiliul Județean Timiș a avut loc o ședință de lucru la care au participat reprezentanți ai celor cinci județe, Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Alin Adrian NICA, președintele Consiliului Județean Timiș, Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor și Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj, în vederea înființării unei organizații de management al destinației la nivel regional, mai exact, Organizația de Management al Destinației regional, Banat-Crișana.

„În perioada următoare, se vor constitui două grupuri tehnice de lucru din partea administrațiilor județene, unul juridic având ca scop înființarea asociației, iar cel de-al doilea grup de lucru se va ocupa de identificarea tuturor obiectivelor turistice din cele cinci județe participante. Banatul Montan este o zonă care are multe de oferit, iar turismul a devenit o prioritate pentru autoritățile județene”, a declarat Romeo Dunca în cadrul ședinței.

Anul trecut, guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență referitoare la Organizațiile de Management al Destinației (O.M.D.). Conform documentului, acestea reprezintă o nouă formă de gestionare a destinațiilor turistice care permite dezvoltarea turismului, cu implicații directe în creșterea circulației turistice, a volumului de încasări din turism atât la nivel local, cât şi la nivel național. De asemenea, în cadrul ședinței au fost discutate opțiunile de organizare a O.M.D.-ului în zona Banat-Crișana, cu sugestii și recomandări concrete, practice și implementabile, subliniind justificarea acestora, părțile interesate responsabile și perioada de implementare.

1 thought on “Întâlnire de lucru petru înființarea Organizației regionale de Management al Destinației Banat-Crișana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five + eleven =