Contrabandişti cărăşeni de ţigări, călcaţi de DIICOT (UPDATE)

descinderi contrabanda tigari

Descinderi în peste 30 de locaţii din Caraş-Severin, astăzi, în localităţile Bocşa, Reşiţa şi în zonele înconjurătoare, sub coordonarea DIICOT. Este vizată o reţea de contrabandişti cu ţigări. Mai multe persoane sunt aduse pentru audieri, chiar în acest moment, la sediul IPJ Caraş-Severin.

După cum scrie PressAlert, printre cei vizaţi s-ar afla şi omul de afaceri Gabriel Mititescu, proprietarul unei baze sportive şi al unui bar din Bocşa. Se pare că el este liderul grupului de contrabandiști din Bocșa.

Se pare că marfa era adusă din Serbia și din Ucraina, după care era distribuită vânzătorilor ilegali de țigărilor. Monitorizarea grupării infracţionale a început în urmă cu un an, iar în toată această perioadă poliţiştii au confiscat peste 20.000 de pachete.

UPDATE, ora 13.10

Din comunicatul transmis de DIICOT mai aflăm că procurorii Biroului Teritorial Caraş-Severin „împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraș-Severin, au efectuat un număr de 32 de percheziţii domiciliare pe raza județelor Caraș-Severin, Timiș și Arad, într-o cauză vizând destructurarea a două grupări infracționale organizate, specializate în săvârșirea infracţiunii de contrabandă.

În cauză s-a reținut faptul că, în cursul anului 2019, pe raza municipiului Reșița și orașului Bocșa s-au constituit două grupări infracționale specializate în săvârşirea de infracţiuni din sfera contrabandei cu ţigări. Scopul membrilor grupărilor era obţinerea de câştiguri mari prin alimentarea pieţei negre a ţigărilor de contrabandă din municipiul Reșița și orașul Bocșa.”

Aflăm astfel că piaţa neagră a ţigărilor neaccizate din Reşiţa şi Bocşa era acoperită aproape în întregime de cele două grupări infracţionale. Procurorii DIICOT mai declară că „pe parcursul monitorizării grupărilor infracționale organizate au fost realizate un număr mare de prinderi în flagrant, de la membrii grupului fiind confiscate peste 400.000 țigarete provenite din acte de contrabandă, cu o valoare de peste 240.000 de lei.

La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Caraș-Severin vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 30 de persoane.

Până la acest moment, în urma perchezițiilor, au fost ridicate suma de peste 100.000 de euro, în lei și valută, țigarete fără timbru fiscal, o armă neletală supusă autorizării, despre care există presupunerea rezonabilă că ar fi deținută ilegal, și substanțe susceptibile a fi droguri de mare risc.
Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Timișoara, al lucrătorilor de poliție din cadrul I.P.J. Caraș-Severin, al luptătorilor din cadrul Serviciul de Acțiuni Speciale al I.P.J. Timiș și al jandarmilor din cadrul Inspectoratul Județean de Jandarmi Caraș-Severin și  Grupării Mobile de Jandarmi Timișoara.”