Percheziții în Caraș-Severin, sub coordonarea Direcției de Combatere a Criminalităţii Organizate (UPDATE)

Patron calcat de mascati in timpul unor perchezitii e1585242871644

În aceste momente, în județul Caraş-Severin au loc percheziții domicilare, acțiuni desfășurate sub coordonarea Direcției de Combatere a Criminalităţii Organizate.

Vom reveni cu amănunte!

Menționăm că în cursul zilei de ieri, polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Timișoara, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare, au pus în executare un număr de 22 de mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Timiș, Arad și Caraș-Severin.

„Activităţile au vizat probarea activităţii infracţionale a zece persoane bănuite de deținere și comercializare a produselor accizabile, respectiv țigări nemarcate fiscal cu timbru autohton, provenite din contrabandă, fiind prejudiciat bugetul consolidat al statului. Perchezițiile s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal, aflat în instrumentarea Secției Regionale de Poliție Transporturi, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “contrabandă”. În urma perchezițiilor au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 11.767 de țigarete de diferite mărci, suma de 1000 de lei, 700 de euro, mai multe telefoane mobile și încrisuri. Activitățile au beneficiat de sprijinul Biroului de Operațiuni Speciale, polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, Inspectoratului de Poliție Județean Arad, Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin și a jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Glad Voievod” Timișoara“, se arată în comunicatul emis ieri de Inspectoratul Județean de Poliţie Timiș.

UPDATE, ora 13.00

În această dimineață, Poliția Română, prin Direcția de Combatere a Criminalității Organizate și Direcția de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au efectuat 157 de percheziții, în municipiul Arad și în alte opt județe, la un grup infracțional organizat, specializat în contrabandă cu țigarete și spălare de bani.

„În cauză s-a reținut faptul că, în cursul anului 2017, în municipiul Arad a fost constituit un grup infracțional organizat, format din aproximativ 100 de persoane, cu componentă transfrontalieră, care, profitând de diferența semnificativă a prețului de piață a țigaretelor provenite din Ucraina, Republica Moldova şi Serbia, față de prețul celor din spațiul Uniunii Europene, ar fi achiziționat cantități importante de țigarete, pe care le-ar fi introdus în ţară, prin sustragere de la controlul vamal și comercializarea lor în România și alte țări vest-europene, aducând astfel prejudicii bugetului consolidat al statului și obținând sume impresionante de bani“, se arată în comunicatul IGPR.

Țigările achiziționate din Ucraina, Republica Moldova și Serbia ar fi fost încărcate în autotrenuri aparținând unor societăți de transport, controlate de segmentul extern al grupării – cetățeni sârbi, ucraineni, moldoveni, fiind disimulate în alte categorii de mărfuri sau în autotrenuri declarate goale la intrarea în România. După introducerea acestora în ţară, erau transportate către depozite intermediare (identificate de liderii grupării), unde erau descărcate de către membrii grupării.

O parte din marfă se vindea în România, iar o altă parte, era disimulată în alte categorii de mărfuri (în principal piese şi subansamble auto) și, ulterior, era transportată şi comercializată în Marea Britanie, Germania, Franța sau Italia, autoritățile engleze reușind să captureze, până în prezent, țigarete pentru care valoarea totală a taxelor neachitate a fost calculată la aproximativ 10 milioane de lire sterline.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală și la sediul I.P.J. Arad, vor fi conduse, în vederea audierii, 90 de persoane.

Documentarea activității infracționale a fost realizată în colaborare cu autoritățile judiciare din Marea Britanie (HMRC), din Ungaria (NTCA), Franța și Germania, precum și cu sprijinul Direcției Generale a Vămilor – Direcția Supraveghere și Control Vamal și al Direcției Regionale a Vămilor Timișoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale, Biroul Operațiuni Speciale Cluj, Biroul Operațiuni Speciale Timișoara și Biroul Operațiuni Speciale Oradea.

De asemenea, la percheziții sunt angrenate efective ale Inspectoratului General de Aviație al MAI, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române și polițiști ai brigăzilor de combatere a criminalității organizate București, Ploiești, Pitești, Craiova, Brașov, Alba Iulia, Oradea, Cluj-Napoca și ai serviciilor de combatere a criminalității organizate Gorj și Caraș-Severin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen − four =