Comunitatea germană din Gărâna se pregătește de Kirchweih – hramul bisericii romano-catolice

kirchweih garana

Sâmbătă, 9 octombrie, comunitatea germană din Gărâna (Wolfsberg) va sărbători hramul (Kirchweih) bisericii romano-catolice. Așa cum se întâmplă an de an, vor avea loc mai multe momente interesante, precum procesiunea de hram cu fanfara de de la biserică și parada pomului de Kirchweih către locul de ridicare din fața bisericii.

Organizatorii acestui eveniment sunt Societatea pentru Cultură METARSIS, în colaborare cu: Diecezea Romano-Catolica Timisoara, Biserica Romano-Catolică Sf. Tereza de Avila Gărâna, Biserica Romano-Catolică Maria Zăpezii Reșița, Forumul Democratic al Germanilor din județele Timiș și Caraș-Severin, Ocolul Silvic Văliug, Gradimex, Refill, Socepan, Pensiunea “Heidi“, Gasthaus “Cristel“, Pensiunea “Rază de soare“.

Programul complet al evenimentului:
Ora 10.00 – Vernisajul expoziției de artă plastică “Flori din Gărâna” semnată de Viorica Ana FARKAȘ- în fața Bisericii Romano-Catolice Sf. Tereza de Avila.10:20 – Intermezzo muzical cu fanfara Bergwerkskapelle din Steierdorf – în fața Bisericii Romano-Catolice Sf. Tereza de Avila.

Ora 10.30 – Biserica Romano-catolică Sf. Tereza de Avila- Sfânta liturghie de hram oficiată de Monseniorul Johann DIRSCHL, parinte vicar general al Diecezei Romano-Catolice Timișoara și părintele Beniamin Pălie, preot paroh al Bisericii Romano-Catolice Maria Zăpezii (Reșița), avându-l ca oaspete pe părintele evanghelic Mag. Frank Schlessmann (Mattighofen, Austria Superioară).

Ora 11.30 – Procesiune de hram cu fanfara Bergwerkscapelle din Steierdorf de la Biserică la Gasthaus CRISTEL și parada pomului de Kirchweih către locul de ridicare din fața bisericii.

Ora 12.45 – Program de dansuri populare germane susținut de formații ale Forumului Democratic al Germanilor din județele Caraș-Severin și Timiș. Program muzical cu fanfara Bergwerkskapelle.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × five =