Satul tradițional va fi prezentat la Moldova Nouă într-un stil deosebit sub semnătura Hlinka

hlinka

Primăria, Consiliul Local și Casa de Cultură Moldova Nouă, împreună cu Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin și Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților Reșița, organizează sâmbătă, 9 octombrie 2021, începând cu ora 17, vernisajul expoziției de artă plastică al familiei Hlinka (Doina și Gustav).

Va fi pentru prima oară când, pe simeze Casei de Cultură Moldova Nouă, familia Hlinka va prezenta o expoziție personală. Anul trecut, câteva lucrări semnate de Doina și Gustav Hlinka s-au putut vedea la Casa de Cultură în expoziția colectivă „Reșița – 249″. Expoziția de acum va dezvălui o selecție de picturi naive, plină de culoare, o trecere prin toate cele patru anotimpuri, prin frumusețea naturii și prin tipologiile ce amintesc ușor de satul tradițional din Banatul de munte, toate într-un stil deosebit, sub semnătura Hlinka.

Evenimentul face parte din programul dedicat celei de-a XXXI-a ediții a Decadei Culturii Germane în Banatul Montan (Deutsche Kulturdekade Im Banater Bergland), cel mai important ciclu de manifestări culturale al etniei germane din această regiune, și este pentru al doilea an consecutiv când orașul Moldova Nouă face parte din acest program.
Expoziția va rămâne deschisă la Casa de Cultură Moldova Nouă, după vernisajul de sâmbătă, până pe 15 octombrie, unde va putea fi vizitată gratuit, oricând în intervalul 08.00-16.00.

În contextul pandemiei de Coronavirus, participanții la vernisaj și vizitatorii ulteriori vor avea obligativitatea de a purta mască de protecție, de a-și dezinfecta mâinile la intrare și de a respecta distanța de minimum 1,5 m între oricare două persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 + 17 =