Peste 77.000 de lei au fost decontați de CJAS Caraș-Severin pentru pacienții cu afecțiuni care presupun endoprotezare

CJAS

Conform reprezerntanțiilor Casei Județene de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin, din bugetul Fondului Național Unic al Asigurărilor Sociale de Sănătate au fost alocate zilele trecute sume pentru programele naționale de sănătate curative, prespectiv Programului Național de Ortopedie – componenta endoprotezare adulți.

Flavius Rotariu, purtătorul de cuvânt al instituției județene spune că bugetul acestui program a fost suplimentat în Caraș-Severin cu suma de 77.500 de lei, bani ce au fost alocați celor două unități sanitare din județ prin care se derulează respectiva componentă, adică Spitalul Județean de Urgență Reșița și Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș.

„Banii au fost alocați în vederea achiziționării de către spitale a protezelor necesare a fi implantate – în urma intervențiilor chirurgicale, pacienților cu afecțiuni care presupun endoprotezare. Sumele acoperă aproape în întregime listele de așteptare existente la nivelul celor două unități sanitare“, a precizat ec. Ionuț Mihai Popovici, directorul – general al Casei de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × five =