Cîţu vine la Reşiţa

SCUT-BMTF

Cîţu e premier. Încă! Cu şuviţă cu tot, cu mască cu tot. Cu Superman cu tot! Gurile rele spun că a fost propus şi susţinut în funcţie de finanţa internaţională, drept răsplată îndatorării României pe sute de ani!!! Cîrcotaşi… În fapt, numai KWI ştie cît de greu s-a născut guwernerul lui! Şi cît de pe ducă este acum!

Cîţu şi Orban vin joi şi vineri în Caraş-Severin. Unul la pomana celuilalt! Vin să bea apă de la Gugu, că mă îndoiesc că i-a lovit grija de UCMR! Sau îi dă Dunca o tură cu elicopterul pînă la ponton… Sau, poate, vor să închirieze pentru congres geaca Top Gun a lui Marcel şi acum negociază separat…

Nici vorbă! Cei doi vin în Caraş-Severin să-i alinieze pe liberali la startul provocărilor pentru iarna lui 2021. Şi nu sînt puţine! Două par să le cuprindă pe toate, ca într-o îmbrăţişare: criza sanitară şi criza economică, tradusă prin inflaţie, împrumuturi uriaşe şi facturi pantagruelice. Două crize generate de lăcomie! Am aflat, recent, că lăcomia este o nevroză, o caracteristică umană. O apărare închipuită în faţa morţii de care subconştientul europeanului se teme. O dorinţă de veşnicie! Sigur, acumularea se face în detrimentul semenilor.

De exemplu, acumularea de funcţii. Sau de ani în funcţii… Credinţa că eşti născut pentru locul acela călduţ, la stat, şi fără tine nu se poate. Tu îţi doreşti, iar cine nu este de acord cu poziţia ta, cu perpetuarea puterii prin orice mijloace, e liber să plece! Liberul arbitru… Perpetuarea funcţiilor generează acumularea de averi, de putere. O presă favorabilă, o justiţie la dispoziţie, excursii în China, dosare la comandă pentru o presă bună ş.a.m.d. Sau, măşti neconforme: criza mea, măştile mele, profitul nostru, că doar nu credeţi că Tătaru sau Voiculescu au luat singuri!

Aşadar, LĂCOMIA ar fi criza a treia, care ar trebui să stea pe masa Guvernului Cîţu!

Dar să revin la Guvern! Anul 2021 aproape că a trecut. Prost, cum a început! Ne aflăm într-un regres al aşteptărilor, al proiecţiilor imaginare. În acest spaţiu „fermentează” deja viitorul luptelor de stradă, declanşate de frustrările şi nemulţumirile adunate în zeci de ani de umilinţe!

În plan naţional, România arată ca un bolnav de nervi, vorba CTP-ului! Hoţii, curvele, ticăloşii, infractorii dovediţi, proştii, incompetenţii, parveniţii, răzbunătorii, mincinoşii, manipulatorii, ordinarii, jegoşii sînt la mare căutare! Ei sînt peste tot! De pe culoarele politicii de mahala, în televiziuni, radiouri, instituţii publice sau chiar instituţii de forţă, unde ar trebui să existe competenţă. Adjuncţii de şef de post sînt promovaţi comandanţi, direct, fără etape intermediare, iar generalii care au văzut cum arată o rachetă anti-tanc din faţă (John, respect!) sînt blamaţi!

Statul paralel s-a anchilozat de atîta stat, iar statul-stat nu a mai reuşit să scape de statul-capră. Omul de rînd NU MAI ARE ÎNCREDERE în propriul stat, care a devenit chiar OMUL GRAS care îi stă în spate! Impozitul pe salariu e de 45 la sută, care-ţi răpeşte orice urmă de respect faţă de angajator. Haosul din economie e întreţinut şi atent speculat de băieţii deştepţi, cel din politică aduce „pe culmile disperării” un popor tot mai scîrbit!

Toamna asta să ne aducă mai multă hotărîre! Să exorcizăm răul din noi, să conştientizăm că NOI PUTEM orice, numai să vrem, că SÎNTEM cei mai buni, că dacă ne lăsăm conduşi de nulităţi, nu sîntem mai buni decît ele, că AVEM ce spune, că LĂCOMIA poate fi învinsă, că trebuie să fim SEMPER FI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × two =