Compania EMZ-Hanauer a inaugurat lucrările la noua fabrică din Reșița

emz

Compania germană EMZ-Hanauer, din Nabburg, a inaugurat astăzi, 4 august, lucrările de construcție a unei noi unități de producție în Parcul Industrial Valea Țerovei din Reșița. Președintele companiei germane, Thomas Hanauer, și vicepreședintele financiar, Andreas Weidmüller, au sosit la Reșița pentru a inaugura începerea lucrărilor de construcție împreună cu noul director general român, Daniel Olaru. Construcția va începe curând, iar prima producție este planificată pentru primăvara anului 2023.

În prima etapă, se vor construi aproximativ 4.900 mp de hale noi pentru producție, depozitare și birouri, din care 3000 mp pentru zona de producție. Numărul locurilor de muncă va crește progresiv în funcție de evoluția comenzilor.

EMZ-Hanauer este un furnizor pentru piața mondială de electrocasnice mari. La Reșița vor fi produse componente și sisteme pentru aparate electrocasnice precum încuietori și sisteme de blocare a ușilor, module LED și senzori, sisteme integrate și actuatoare electrice. Pe aceste segmente, emz este liderul pieții mondiale și furnizează componente și sisteme ce vor fi integrate în mașini de spălat vase, mașini de spălat rufe, uscătoare de rufe si frigidere.

După cum declară reprezentanții companiei, sosirea în România devenise o necesitate pentru piața europeană, extinderea capacității în locația din Cernosin din Republica Cehă nefiind posibilă din lipsa disponibilității personalului aferent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 + 9 =