Mai ușor cu Pianul de Sus!

SCUT-BMTF

„Mă bucur să întâlnesc aici atât de mulți oameni pasionați de golf, un sport care nu este deloc exclusivist și care oferă ocazia de a petrece mai mult timp în natură, de a face mișcare, mai ales în acest context pandemic care face dificilă practicarea acestor sporturi. Golful se poate practica la orice vârstă și încurajez pe cât mai mulți să descopere acest frumos sport care oferă multe satisfacții”, a spus Iohannis, sîmbătă, din județul Alba, unde a participat la un eveniment organizat de compania Dacia Renault, la terenul de golf de la Pianu de Sus! Declaraţia întîiului cotrocean al ţării survine într-o zi în care numărul românilor infectaţi cu COVID depăşeşte estimările specialiştilor şi sună exact ca o bătaie de joc la adresa celor mulţi: s-a scumpit pîinea? Să mănînce cozonac!

Nu-l putem bănui pe Iohannis că e idiot! Nici gînd! Eventual sfidător și arogant! Altfel nu ar fi existat retrocedările false, cele șase case, cele aproape 700.000 de euro cîştig, cele peste 100.000 de euro fals în declaraţii, cei 13 ani de procese aflate ÎNCĂ pe rol! Un idiot nu este capabil de astfel de dans în afara legii cu o instituţie paralizată de corectitudinea faţă de stăpîn! Toate acuzaţiile au fost documentate de procurori, jurnalişti de investigaţie etc. TOATE se verifică!

Interesantă este prezenţa şefului statului român la chermeza franţuzească acum, în plină ascensiune europeană a unei Franţe lovite în inimă de partenerul american. De altfel, dacă e vorba de afaceri, înţeleg. Iohannis a luat de mult România pe persoană fizică. Problema e că nimeni nu zice nimic. Nu zice nimeni nimic nici în situaţii mai mărunte, cînd directoraşi de provincie – denumiţi manageri! – se comportă în instituţiile statului ca pe propria moşie. Abuzurile nu sînt semnalate pentru că devin, în noua religie promovată chiar de la Cotroceni!, management curajos! Justiţia nu se pronunţă, sau susţine abuzurile, în funcţie de ordinele primite, iar procurorii independenţi trăiesc şi se comportă ca mici Dumnezei pe care nu-i poţi atinge nici cu o floare…

Poate întîlnirea de la Pianu de Sus, acolo unde tot românu verde joacă golf, un sport extrem de puţin exclusivist, a fost o nouă tentativă a grupurilor de interese de a-l readuce în guwernerul de la Bucureşti pe francofagul Cioloş… Poate au negociat o împăcare, la gaură! Dacă e aşa, asta înseamnă că zilele Cîţului sînt numărate, la Victoria! Neo-marxiştii se întorc în guwerner şi, cu sau fără alifie, haosul merge mai departe. Ca uns! În aplauzele unor personaje care pretind că reprezintă UE. Apropo de UE! Fabuloasă mi se pare declaraţia unui europarlamentar român, făcută vineri: Oamenii ăştia (UE – n.n.) nu au soluţii la problemele adevărate, creează pseudo-probleme la care oferă soluţii. Genial! Ar trebui aşezată ca motto pentru că ea reprezintă, de fapt, esenţa lumii în care trăim şi ilustrează perfect decuplarea politicianului de la realitatea cetăţeanului. Oriunde s-ar afla acesta!

În această perioadă, de final de epocă, societatea românească pare moartă şi îngropată! 6,7 lei/litrul de benzină la OMV. Doamne ajută că cotrocenianul preşedinte a vorbit vineri şi cu OMV. Facturile la ENEL sînt în cer. Bucuraţi-vă, zic, bucuraţi-vă voi, drept-credincioşilor! Iohannis a vorbit şi cu ENEL! City Insurance a dat faliment. Peste trei milioane de români au rămas în aer! O fi vorbit Iohannis şi cu ei? Le-o fi cerut partea, ca să poată pleca din România nepedepsiţi? Deficitul de cont curent al balanţei de plăţi a României (valuta care intră în ţară versus valuta care iese) a ajuns, la șapte luni din 2021, la peste 9 miliarde de euro, cu 70% peste nivelul din aceeaşi perioadă din 2020, arată datele publicate de Banca Naţională a României. Iohannis nu-l întreabă nimic pe Cîţu Vasilică?

Dar peste toate aceste consideraţii de luni, planează gestul rabinic al peneliştilor din Banatul Montan. După ce au votat şi moţiunea lui Orban şi moţiunea lui Cîţu – adusă de guriştii de serviciu –, Rabi de la Caransebeş a grăit: şi tu ai dreptate, şi tu ai dreptate. Drept pentru care, fiecare să voteze cum îl îndeamnă sufletul și interesele, că doar n-o fi foc! Şi, alo, mai uşor cu Pianul de Sus!

1 thought on “Mai ușor cu Pianul de Sus!

  1. Păi vezi, Ceaușescu ne spunea să mai punem o haină pe noi, Mutu’ ne trimite pe câmpul cu 18 găuri iar noi în așteptăm pe unu’ din alte zări să dea semnalul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 + four =