„Classic Unlimited” va susține un concert la Hala Minda din Reșița

pianist

În perioada 8 septembrie – 7 octombrie, „Classic Unlimited’, turneu național al pianistului Bogdan Vaida, va ajunge în zece locuri speciale din România, Hala Minda din Reșița fiind unul dintre ele. Evenimentul de la Reșița este parte din proiectul, «Classic Unlimited – The Ladies and the piano», cofinanțat de Comisia Europeană prin inițiativa MusicAIRE.

Concertul va avea loc în data de 10 septembrie, de la ora 18. Reșițenii vor putea asculta Intermezzo de J. Brahms, Salomé, seria Femmes de Légende de Mel Bonis, Mélisande, seria Femmes de Légende de Mel Bonis, Nocturna op. 6 nr. 2 de Clara Schumann, Scherzo op. 14 de Clara Schumann, Impromptu op. 90, nr. 3 de F. Schubert, Andante spianato și Marea Poloneză de F. Chopin, Preludiu op. 23 nr. 6 al lui Rachmaninoff, Ansia (Tuono, Polso, Zoppo, Strega, Sogno) de Anamaria Meza, Gaia de Ciprian Gabriel Pop.

Biletele în cadrul turneului „Classic Unlimited” sunt gratuite, dar spectatorii pot susține financiar turneul făcând o donație online, în momentul rezervării biletului, sau la fața locului, înainte de concert.

„Classic Unlimited” este un proiect care vizează promovarea muzicii clasice prin prezentarea unui mod diferit de a vedea, auzi, cânta și trăi muzică. Inițiat de Bogdan Vaida în anul 2015, în Germania, sub denumirea Klassik Mittendrin (care înseamnă „muzica clasică în mijlocul nostru”), proiectul a demarat cu un concert de muzică clasică pentru pian într-un atelier de motociclete. Au urmat peste 30 de concerte în librării, sedii de companii, ateliere, fabrici, stații de epurare, cabinete veterinare și alte locuri din Germania și Elveția în care se derulează viața de zi cu zi.

În 2017, proiectul a ajuns și în România, unde a fost primit cum nu se poate mai bine, formatul deschis și neconvențional al concertelor reușind să atragă tot mai multă lume spre muzica clasică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × 2 =