Casa Corpului Didactic Caraș-Severin inițiază cursuri de prim-ajutor

primul ajutor CCD

După cum se știe, în mediul școlar pot apărea, în orice moment, situații neprevăzute, precum accidente sau simple loviri, în care cadrul didactic trebuie să acționeze, oferind celor implicați primul ajutor. Deoarece profesorii nu au competențele necesare de a interveni în asemenea cazuri, nici din punct de vedere teoretic, nici practic, care pot, în situații excepționale, chiar să facă diferența între viață și moarte, în această perioadă, Casa Corpului Didactic Caraș-Severin pregătește cadrele didactice pentru acordarea primului ajutor.

Pornind de la această premisă și punând în centrul preocupărilor sale copilul, Casa Corpului Didactic Caraș-Severin vine în întâmpinarea nevoii de a pregăti cadrele didactice în direcția acordării primului ajutor printr-un program de formare organizat în două direcții: teoretică și practică. Astfel, cursul, intitulat Elemente de bază în acordarea primului ajutor urmărește familiarizarea cu prevederile legislative referitoare la acordarea primului ajutor, însușirea noțiunilor elementare de anatomie și fiziologie și dezvoltarea de competențe teoretice și practice în acordarea primului ajutor.

Cursul inițiat de formatorii Casei Corpului Didactic Caraș-Severin, în parteneriat cu Crucea Roșie și având sprijinul voluntarilor acesteia, va aborda teme variate, precum: suportul vital de bază, primul ajutor în traumatisme, primul ajutor în diferite situații medicale. Un accent deosebit se va pune pe partea practică, prin care cadrele didactice să fie pregătite să ofere primul ajutor în situații de fracturi, leșin sau pentru persoane inconștiente, cu sau fără puls, să efectueze manevra Heimlich etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × 1 =