Cărășeni reținuți într-un dosar complex de trafic de minori, coruperea sexuală, proxenetism și constituirea unui grup infracțional

mascati

Astăzi, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Caraș Severin au dispus măsura preventivă a reținerii față de un inculpat pentru săvârșirea  infracțiunilor de  trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism, act sexual cu un minor, corupere sexuală a minorilor,  constituirea unui grup infracțional organizat în scopul comiterii unor fapte grave din sfera infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă fără drept.

Aceeași măsură preventivă a fost dispusă și față de o inculpată pentru săvârșirea  infracțiunilor de   trafic de minori, trafic de persoane și corupere sexuală a minorilor. S-a reținut că, în perioada mai – octombrie 2023  inculpatul , pe fondul relației de concubinaj pe care o avea cu inculpata, i-a cerut  ca în schimbul unor foloase materiale să o determine pe fiica sa în vârstă  de 11 ani și pe nepoata sa (majoră), să asiste, să participe și ulterior să efectueze acte de natură sexuală. Inculpata a acceptat și uzând de autoritatea pe care o avea asupra celor   două persoane vătămate le-a determinat să satisfacă cererile inculpatului, fiind  exploatate sexual în beneficiul acestuia.

De asemenea, inculpatul, împreună cu alți suspecți, a constituit un grup infracțional organizat  ai cărui  membrii au  participat la partide de vânătoare organizate pe un  fond de vânătoare din județul Caraș Severin, unde au fost folosite inclusiv arme de vânătoare deținute ilegal.

Carnea de vânat rezultată a fost procesată și ulterior comercializată sau oferită cadou în scopul obținerii unor servicii de interes pentru membrii grupului. Totodată, în cadrul întrunirilor și petrecerilor (cu circuit închis) la care au participat membrii grupului și persoane din anturajul acestora, inculpatul a înlesnit practicarea prostituției de către mai multe femei, în scopul obținerii unor foloase. Au fost puse în aplicare 13 mandate de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate mai multe mijloace de probă. 
Până în prezent au fost identificate 5 persoane vătămate majore.

Urmează sa fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Caraș Severin, cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților. Suportul tehnic în cauză a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale și Biroul Tehnic și Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.- Structura Centrală. La activitățile de documentare au participat și polițiști de frontieră de la Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Caraș-Severin. Acțiunea a beneficiat de sprijinul  polițiștilor din cadrul brigăzilor și serviciilor de combatere a criminalității organizate Timișoara, Craiova, Arad și Mehedinți, polițiști din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin, polițiști de frontieră de la Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Caraș-Severin și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin și Grupării de Jandarmi Mobile „Glad Voievod” Timișoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − 7 =