Procurorii DIICOT vor arestarea preventivă a 11 persoane din rețeaua de traficanți de droguri destructurată ieri

catuse borfasi

Procurorii DIICOT au finalizat audierile și au decis să ceară arestare preventivă pentru 11 persoane dintre cele audiate ieri în urma celor 29 de percheziții domiciliare din Reșița. Cei 11 au primit deja de la aceștia ordonanță de reținere pentru 24 ore și se află în arestul IPJ Caraș-Severin. De asemenea, s-a luat măsura controlului judiciar pentru încă alte opt persoane.

Potrivit procurorilor, în cursul anului 2019, pe raza municipiului Reşiţa şi a localităţilor limitrofe, s-au conturat şi au început să acţioneze trei grupuri infracţionale organizate, pe linia distribuirii de droguri de risc şi substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive.

Două dintre aceste grupări au fost implicate în distribuirea de droguri de risc, iar cea de-a treia grupare infracţională s-a specializat în efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, între cele trei grupări existând interacţiuni şi elemente comune, în special pe palierul de distribuţie stradală.

Aprovizionarea cu droguri de risc, respectiv cannabis, se făcea în special de la dealeri de pe raza municipiului Timişoara. După ce se procura cannabisul, acesta era porţionat şi oferit spre vânzare în diverse ambalaje (ţiplă, staniol), la doze de 0,2 – 1 gram, de către palierul de distribuţie stradală.

În urma percheziţiilor au fost găsite şi ridicate diferite cantităţi de droguri de mare risc, de risc şi substanţe halucinogene, bani şi obiecte folosite la cântărirea şi prelucrarea substanţelor.