Câini specializați în detectarea drogurilor şi zeci de echipaje ale MAI supraveghează Festivalul de Jazz de la Gărâna

caine drog

Potrivit comisarului-şef de poliție Nicorici Dinu, şeful de Cabinet al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, în aceste zile, la Gărâna, zeci de polițiști, jandarmi, pompieri militari, specialiști antidrog sunt în dispozitiv asigură buna desfăşurare a Festivalului de Jazz.

„Pentru ca toți participanții să se bucure de spectacolele organizate cu ocazia festivalului, aproximativ 25 de polițiști de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, siguranță școlară, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, împreună cu câini specializați în detectarea substanțelor psihoactive, sunt prezenți, zilnic, în zona de desfășurare a manifestărilor prilejuite de Festival. Pe toată durata festivalului, echipele de intervenție sunt pregătite și acționează pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică, fluidizarea traficului rutier și prevenirea evenimentelor în trafic, precum pentru a interveni prompt în cazul producerii oricăror fapte de natură penală sau contravențională“, a declarat Nicorici.

De asemenea şi specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Caraș-Severin vor fi prezenţi şi vor desfăşura activităţi în vederea informării participanţilor la festival cu privire la efectele consumului de substanţe neuropsihice.

Câteva sfaturi pentru ca Festivalul organizat în Poiana Lupului să rămână în amintirea tuturor ca un eveniment reușit, lipsit de incidente: nu vă lăsați copiii nesupravegheați! Învățați-i că au voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră și că trebuie să spună întotdeauna unde și cu cine pleacă.

De asemenea, învățați-i cum să reacționeze în situația în care se rătăcesc, asigurați-vă că aceștia cunosc numele complet al părinților, numărul de telefon, precum și adresa de domiciliu. Nu lăsați în vehicul, la vedere, bunuri de valoare (telefoane mobile, tablete, dispozitive GPS, camere de filmat, laptopuri, portmonee, poșete) și/sau documente personale, chiar dacă lipsiți pentru scurt timp. În cazul în care găsiți bunuri pierdute (telefoane, carduri, poșete, documente, etc), predați-le la poliție. Nu consumați băuturi alcoolice în exces și nu vă lăsați antrenați în conflicte. Nu conduceți autovehicule, dacă ați consumat alcool. Nu consumați droguri! Nu vă puneți în pericol sănătatea sau viața!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

seventeen − 2 =