Amenzi de 164.000 lei pentru patronii din Caraş-Severin certaţi cu legea

control itm

Luna trecută, inspectorii ITM Caraş-Severin au efectuat 185 controale, fiind dispuse angajatorilor 238 măsuri obligatorii pentru remedierea deficienţelor constatate, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 164.500 lei.

Printre negelulile constatate se numără neîntocmirea în formă scrisă a contractului individual de muncă; lipsa copiei contractului individual de muncă pentru salariații care prestează activitate în acel loc; dosare de personal incomplete; regulament intern și contract individual de muncă necompletate cu toate clauzele obligatorii; întocmire defectuoasă a foilor colective de prezenţă.

Cinform ITM Caraş-Severin, la 2 angajatori au fost identificate 7 persoane care prestau activitate fără să aibă întocmit în formă scrisă contract individual de muncă; domeniile de activitate ale angajatorilor sancţionați pentru muncă nedeclarată fiind: construcții (6 persoane); restaurante (1 persoană).

„Au fost comunicate de către angajatori 4 evenimente care au avut ca urmări 5 cazuri de incapacitate temporară de muncă și 3 decese, iar la sfârşitul cercetărilor se va stabili dacă sunt accidente de muncă sau în afara muncii. În baza Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri, s-au luat în evidenţă 607 zilieri, iar conform Legii nr. 62/2011 a dialogului social, s-au înregistrat 85 contracte colective de muncă“, a declarat Mihaela Aga, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Muncă Caraş-Severin.

La solicitarea scrisă a salariaților sau a unor foști salariați, inspectorii de muncă asigură accesul individual la datele personale din Registrul electronic de evidență a salariaților, în acest sens s-au întocmit 171 certificate ce conțin informații referitoare la activitatea desfășurată la diverși angajatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × five =