Hoții de catalizatoare dau tot mai multe lovituri la Reșița

catalizator

Ieri, pe adresa redacției, am primit de la Vasile Neculcea o sesizare prin care acesta povestește cum a fost păgubit de hoții de catalizatoare de la autoturisme. „În data de 10 ianuarie, încercând să pornesc autoturismul personal Dacia Logan, parcat în fața blocului, în apropiere de Podul de Fier de lângă Casa de Cultură Reșița, am constatat lipsa catalizatorului, acesta fiind furat cu ajutorul unui flex, cel mai probabil în noaptea de 09/10.01.2023“, spune reșițeanul. Domnul Neculcea precizează că locul parcării este luminat, dar în zonă nu există camere de luat vederi, astfel că nimeni nu a văzut nimic, iar numărul păgubiților poate să fie unul mult mai mare. „Cu ocazia tăierii catalizatorului de sub mașină, a fost deteriorat tot ansamblul eșapament, paguba totală fiind estimată la aproximativ 5.000 lei“, a mai adăugat domnul Neculcea

Referitor la acest subiect, reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin ne-au declarat că în data de 10 ianuarie, la ora 16.33, polițiști de la Poliția Municipiului Reșița au fost sesizați de către un bărbat din municipiu despre faptul că i s-a furat catalizatorul de pe autoturismul proprietate personală, parcat în zona Pieței 1 Decembrie 1918. În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că în perioada 8 -10 ianuarie, persoane necunoscute au secționat și sustras catalizatorul de pe autoturismul persoanei vătămate, care a fost lăsat parcat pe un loc de parcare neamenajat. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat și continuă cercetările în vederea identificării autorilor, tragerii la răspundere penală a acestora și recuperării prejudiciului.

„În ultima lună, la nivelul Poliției Municipiului Reșița au fost înregistrate alte trei plângeri similare. De asemenea, anul trecut, polițiștii reșițeni au surprins în flagrant-delict trei persoane în timp ce sustrăgeau catalizatoare auto în municipiul Reșița, în alte 14 dosare penale având ca obiect furturi de astfel de componente auto fiind identificate persoanele bănuite de comiterea faptelor“, a declarat Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

Recomandările polițiștilor
Pentru a preveni astfel de infracțiuni de furt, vă recomandăm să parcați mașina în zone bine iluminate, aproape de intrările clădirilor sau de cel mai apropiat drum public pentru a putea fi observată de cât mai mulți oameni, iar dacă aveți un garaj, țineți mașina acolo.

De asemenea, instalați un sistem de alarmă pe mașină sau un dispozitiv antifurt pentru catalizator.

Nu ezitați să apelați 112 când observați că mașina dumneavoastră nu mai are catalizator și să furnizați polițiștilor orice detalii care ar putea duce la identificarea autorilor furtului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × four =