Bombă aruncător calibru 120 mm, descoperită în municipiul Reșița, zona Mociur

bomba

Specialiștii pirotehnici din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin au fost solicitați să intervină ieri pentru o nouă misiune de asanare a teritoriului de muniția rămasă neexplodată. A fost vorba despre o bombă aruncător calibru 120 mm, descoperită în municipiul Reșița, zona Mociur. Muniţia a fost cercetată, identificată, ridicată, transportată şi depozitată în siguranţă, în vederea distrugerii ei ulterioare.

Reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Caraș-Severin spun că de la începutul anului 2023, echipa pirotehnică a desfășurat 35 de misiuni de asanare a teritoriului de muniția rămasă neexplodată în urma conflagrațiilor mondiale. Muniția rămasă neexplodată poate fi încă activă și foarte periculoasă, iar manevrată necorespunzător poate provoca adevărate tragedii. Pe această cale, reamintim cetățenilor care găsesc obiecte metalice care seamănă cu proiectile, grenade, bombe sau altele asemănătoare să apeleze numărul unic de urgență 112, pentru ca echipajele specializate să intervină în vederea ridicării și neutralizării acestor elemente.

Totodată, acestea nu trebuie atinse, lovite sau mișcate, tăiate, introduse în foc sau folosite pentru improvizarea diferitelor unelte sau ornamente. O atenție deosebită trebuie acordată și educării preventive a copiilor, în vederea conștientizării pericolului la care se pot expune atunci când nu respectă aceste reguli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + thirteen =