Măsuri de prevenire a situațiilor de urgență în minivacanța de Sfîntul Andrei şi Ziua Națională a României

politisti echipa

Peste 150 de poliţişti cărășeni acționează zilnic, împreună cu ceilalți parteneri instituționali, pentru ca minivacanţa de Sfântul Andrei și Ziua Națională a României să fie petrecută în siguranţă. Pentru perioada 30 noiembrie – 4 decembrie, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraș-Severin au fost dispuse măsuri suplimentare pentru menţinerea ordinii și siguranței publice, precum şi pentru asigurarea intervenţiei rapide la solicitări.

De asemenea, în această minivacanță polițiștii vor acţiona și în zonele în care se organizează evenimente care angrenează un număr mare de participanţi, pentru a preîntâmpina faptele antisociale şi a menţine un climat de ordine şi siguranţă publică.

Pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea accidentelor rutiere, 30 de poliţişti rutieri sunt la datorie zilnic, pe drumurile publice, pe principalele artere, în zonele turistice şi pe traseele de acces către aceste zone, folosind mijloacele tehnice din dotare.

Având în vedere importanța acestor sărbători la care se anunță participarea unui număr mare de persoane, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „SEMENIC” al județului Caraș-Severin vor monitoriza permanent evoluția dinamicii din teren, iar la nevoie vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităților.

Cu prilejul Zilei Naționale a României, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „SEMENIC” al județului Caraș-Severin va participa cu efective în cadrul ceremonialelor organizate în municipiile Reşiţa şi Caransebeş.

Pe linie preventivă, inspectorii de prevenire au desfăşurat acţiuni de control inopinat la operatori economici de pe raza judeţului. Controalele au vizat obiective cu aglomerări de persoane, iar scopul principal urmărit a fost verificarea respectării numărului maxim de utilizatori şi accesibilitatea căilor de evacuare. Pe timpul acestor acţiuni au fost aplicate opt avertismente şi şapte amenzi în valoare de 3.500 lei. În scopul prevenirii evenimentelor care pot fi generate de nerespectarea măsurilor de prevenire a incendiilor, astfel de controale vor continua şi în perioada următoare.

Pentru a petrece această minivacanță în siguranță, pompierii cărășeni recomandă respectarea măsurilor de prevenire a situațiilor de urgență, astfel: nu utilizaţi focul deschis în locuri cu pericol de incendiu; nu aruncaţi la întâmplare resturile de chibrituri şi ţigări aprinse; nu blocaţi căile de acces pentru a permite intervenţia echipajelor în cazul producerii unor situaţii de urgenţă; supravegheaţi în permanenţă copiii pentru a preveni jocul acestora cu focul; anunţaţi imediat orice incendiu pe care îl observaţi la numărul unic de urgență 112. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × five =