Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” Caraș-Severin găzduiește expoziția internațională „140 Bacovia”

Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici" Caraș-Severin găzduiește expoziția internațională „140 Bacovia"

Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” Caraș-Severin găzduiește începând de vineri, 17 septembrie 2021, Expoziția Internațională de Caricatură – Portret „140 Bacovia”, dedicată împlinirii a 140 de ani de la nașterea poetului George Bacovia.

„Expoziția „140 Bacovia” este un proiect realizat de graficianul băcăuan Mihai Victor Eugen și are o istorie de patru ani. În tot acest timp, din inițiativa caricaturistului Mihai Victor Eugen, aproape 200 de artiști din 52 de țări aflate pe 6 continente au realizat caricaturi-portret ale celui mai renumit poet simbolist român, George Bacovia. Expoziția Internațională – Portret „Bacovia 140″ reunește 350 de lucrări realizate clasic sau digital și se va desfășura simultan în Bacău, Vaslui, Iași, Ilfov, Hunedoara, Suceava, Călărași, Mureș, Vrancea, Olt, Caraș-Severin, Brăila și București, începând cu ziua de 17 septembrie, ziua de naștere a lui George Bacovia“, a transmis Clara Constantin, managerul bibliotecii.

Lucrările vor fi expuse la Centrul de carte ,,Banatica”, Secția Germană ,,Alexander Tietz” și Filiala ,,Lunca Bârzavei”, alături de expoziții de carte ale poetului. Victor Eugen Mihai-VEM este jurnalist de profesie. A debutat în caricatură în revista „Urzica”, în 1988. Este autor al albumelor de caricatură „Opriţi Pământul, vreau să cobor!” (1995) şi „VEM MANIA” (1997). Lucrările sale au fost expuse în peste 50 de ţări şi publicate în albume de caricatură de pe toate continentele. A publicat caricaturi în diverse ziare şi reviste internaţionale.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 + eighteen =