Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” Caraș-Severin lansează o nouă ediție a Concursului Naţional de Lectură „Bătălia Cărţilor”

batalia cartilor

Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” Caraș-Severin lansează vineri, 8 aprilie 2022, o nouă ediție a Concursului Naţional de Lectură „Bătălia Cărţilor”. Pe parcursul acestei ediții vor fi organizate o serie de întâlniri cu elevii de gimnaziu și liceu din Reșița, cărora li se adresează acest proiect, iar prima Prima va avea loc vineri în amfiteatrul Colegiului Național ,,Mircea Eliade” Reșița.

„Bătălia Cărţilor” este un  concurs naţional de lectură,  iniţiat de Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” în anul 2014. Se derulează anual în mai multe biblioteci publice din România, sub egida Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România și la Chișinău.

Concursul are ca scop cultivarea gustului pentru lectura de plăcere în rândul copiilor (11-13 ani) şi  adolescenţilor (14-18 ani) şi cuprinde mai multe etape: selecţia şi întocmirea listelor de câte 10 titluri pentru fiecare categorie de vârstă. Lansarea concursului, înscrierea participanţilor şi perioada de lectură (aprilie – octombrie). Pentru calificare în finala concursului fiecare participant trebuie să citească toate cele 10 cărţi, să întocmească Fişe de lectură pentru fiecare carte din concurs şi să acorde, în Carnetul de lectură, puncte de la 1 la 5 pentru fiecare carte citită.

Finalei propriu-zisă şi desemnarea câştigătorilor are loc în luna noiembrie, atunci când concurenţii îşi susţin cartea preferată, răspund la un şir de întrebări pe marginea cărţilor citite, primite de la ceilalţi finalişti, iar juriul desemnează Cititorii anului la ambele categorii de vârstă. Se mai acordă premii pentru cea mai bună Fişă de lectură, pentru implicare în dezbatere, pentru cea mai echilibrată şi raţională pledoarie şi altele, la decizia juriului.

Partener la nivel local al proiectului este Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin. Mai multe informații despre concurs se pot obține în secțiile și filiale Bibliotecii Județene ,,Paul Iorgovici” Caraș-Severin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × three =