Ziua Internațională a Cărții pentru Copii va fi marcată la Reșița printr-o serie de acțiuni

micul print carte

Biblioteca Județeană ,,Paul Iorgovici” Caraș-Severin, în colaborare cu Teatrul de Vest Reșița și Școala Gimnazială Nr. 7 Reșița, marchează vineri, 1 aprilie 2022, cu începere de la ora 10.00, la Filiala ,,Lunca Bârzavei” a bibliotecii, Ziua Internațională a Cărții pentru Copii. Inițiată în 1967, Ziua Internațională a Cărții pentru Copii marchează ziua de naștere a celui mai îndrăgit autor de basme, Hans Christian Andersen.
Anul acesta, proiectul „Prietenie… pe o… sfoară…” are ca temă cartea ,,Micul Prinț” de Antoine Saint-Exupery, considerată una dintre cele mai citite cărți din istoria literaturii universale.

Invitat special pentru a lectura copiilor din Micul Prinț este Alexandru Moldovan, actor al Teatrului de Vest Reșița. Elevii clasei pregătitoare A de la Școala Gimnazială nr. 7, coordonați de prof. înv. primar Cristina Ardeleanu, vor prezenta cărțile preferate și desenele realizate în cadrul proiectului de promovare a lecturii, ,,O carte pe zi”. Desenele vor rămâne expuse în cadrul bibliotecii pentru a inspira și a invita la lectură și alți copii care ne vor trece pragul.

Activitățile dedicate copiilor vor continua la bibliotecă în prima săptămâna a lunii aprilie, cu acordarea Trofeului Micului Cititor și lansarea unei noi ediții a concursului national de lectură ,,Bătălia cărților”. De asemenea, în cadrul evenimentului de mâine va avea loc și lansarea celei de a X-a ediție a proiectului internațional ,,Prietenie pe o sfoară”, inițiat de Biblioteca Județeană Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen − 18 =