Au fost reluate lucrările în zona localității Berzasca

berzasca drum

Pe Clisura Dunării, pe DN 57, în zona localității Berzasca, jud. Caraș-Severin, au fost reluate lucrările de realizare a structurii tip „polată”. Circulația în zona lucrărilor se desfășoară dirijat cu piloți de trafic.

Potrivit celor de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri, aceste grinzi de beton armat au scopul de a reține eventualele blocuri de rocă cu risc de prăbușire. Lucrările pentru această structură au fost sistate din cauza instabilității versantului, dar după ce au fost efectuate derocări repetate, a putut reîncepe și realizarea polatei în condiții de siguranță.

„Suprastructura care se va realiza pe o lungime de circa 100 de metri este alcătuită dintr-un ansamblu de travee din beton armat turnat monolit, grinzi prefabricate, respectiv o placă de supra betonare cu grosime variabilă și un strat de protecție de minim 50 cm grosime, din pământ, pentru atenuarea șocului produs de blocurile de rocă, în cazul în care se vor mai desprinde de pe versant“, au mai precizat reprezentanții DRDP Timișoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 − three =