Un nou proiect pentru reabilitarea drumului Moravița-Oravița-Nicolinț

drum gropi

Recent, Horațiu Simion, directorul regional al DRDP Timișoara, a declarat că în 2021, drumul Moravița-Oravița-Nicolinț se află pe lista de priorități a Direcției Regionale Timișoara.

„Pentru tot sectorul Nicolinț-Oravița-Moravița, noi avem un proiect care, din păcate a expirat. Drumul a avut și indicatori de hotărâre de Guvern, dar nu a încăput niciodată, probabil datorită faptului că drumul național este de o importanță mai mică, dar sperăm, și avem promisiunea că indicatorii tehnico-economici, care îi avem deja aprobați, să facă obiectul unei lucrări de reparație capitală pe fondurile bugetului de stat începând cu anul care vine, în sensul că vom avea licitația pentru Nicolinț-Oravița. Va fi demarată la DRDP în maxim două luni. Iar cea pentru sectorul mai lung, de 50 de kilometri, de la Oravița până la Moravița, urmează să ne fie transmisă spre achiziție publică de colegii de la București”, a precizat Horațiu Simion.

Proiectul este unul amplu și vizează refacerea din temelii, iar în ceea ce privește termenul de finalizare, directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara spune că: „Trebuie să fim corecți. Din punct de vedere al termenului de execuție, putem vorbi despre el în momentul în care o să avem contractul. Pentru că într-o achiziție publică există oameni care se angajează să-l facă în 12 luni, 16 luni, 18 luni. Teoretic ar trebui să dureze cam un an și jumătate, doi ani de zile întregul sector, pentru că sunt 12,5 km de la Nicolinț până la Oravița plus încă 48 de kilometri de la Oravița până la Moravița”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

four + 18 =