Replici dure între subprefectul Andrei Plujar și Ion Tabugan, directorul Direcției Silvice Caraș-Severin

Replici dure între subprefectul Andrei Plujar și Ion Tabugan, directorul Direcției Silvice Caraș-Severin

În cursul zilei de astăzi, subprefectul Andrei Plujar a trimis publicității un comunicat de presă prin care îi cerea din nou demisia lui Ion Tabugan, directorul Direcției Silvice Caraș-Severin. La câteva ore, Ion Tabugan a ținut să trimită și el un comunicat, defapt un drept la replică la cele declarate de Plujar. Mai jos, vom reda cele două declarații:

„USR PLUS Caraș-Severin a primit răspuns în termenul legal solicitării de informații publice în baza Legii 544/2001 adresată Gărzii Forestiere Timișoara, în data de 24.08.2021. 

Andrei Plujar, președinte USR PLUS Caraș-Severin declară:

“Domnule Tabugan, ați declarat că m-am trezit din somn și am avut un coșmar: Tabugan. Nu înțeleg exact care este logica mesajului, totuși vă răspund că aveți dreptate, sunteți un coșmar pentru pădurile din Caraș-Severin. Ați mai declarat că noi nu avem ce să vă imputăm. Dați-vă demisia din funcția de director al Direcției Silvice Caraș-Severin, domnule Tabugan, căci în anul 2021, perioadă în care ați condus oficial direcția, au fost constatate un număr de 66 infracțiuni, au fost aplicate 232 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 432.500 lei, în număr covârșitor în ocoalele silvice administrate de dumneavoastră. Sunteți incapabil să conduceți Direcția Silvică și pădurile din județ, domnule Tabugan! Lasați silvicultori dedicați protecției mediului să îți facă treaba, să gestioneze fondul forestier din Caraș-Severin!”

Precizăm că Garda Forestieră Timișoara a efectuat controale în următoarele ocoale silvice:

-RPL Ocolul Silvic Bănia RA, Ocolul Silvic (în desfășurare) – verificarea activității ocolului silvic

-Ocolul Silvic Anina, Ocolul Silvic Valea Bistrei, Ocolul Silvic Bozovici, Ocolul Silvic Mehadia, Ocolul Silvic Rusca Montană, Ocolul Silvic Reșița, Ocolul Silvic Păltiniș, Ocolul Silvic Oțelu Roșu – controale parțiale/de exploatare punctuale urmare a unor sesizări/petiții

Au fost aplicate sancțiuni contravenționale prevăzute în Legea 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu modificările și completările ulterioare.“,

Ion Tabugan, a transmis următoarele:

“Domnule Andrei Plujar,

Poate că v-ați trezit din somnul adânc în care v-am găsit, dar observ că v-a luat beția puterii sau scrieți sub presiunea depresiei în care a intrat în ultimele zile partidul din care faceți parte.

Cum este posibil din calitatea obținută politic pe care o dețineți, de subprefect al Județului Caraș-Severin, să nu vă informați înainte de a declara oficial inepții. Chiar nu știți că Direcția Silvică Caraș-Severin nu administrează tot fondul forestier din județ și nu are nici o legătură cu Ocoalele Silvice de Regim Valea Bistrei și Bănia. Mai mult decât atât, cred că înainte de a ieși în presă cu declarații defăimătoare la adresa mea, ar trebui să aflați că acele sancțiuni aplicate de Garda Forestieră Timișoara sunt pentru fapte săvârșite în anii anteriori reîntoarcerii mele și nu au nici o treabă cu activitatea mea la direcția silvică.

Dumneavoastră, în loc să implementați programul partidului din care face parte, mai precis angajamentul de a readuce românii acasă din țările în care au plecat să își câștige pâinea și să le dați un  rost în țara lor, vă ocupați cu propria firmă să duceți oameni la muncă în străinătate profitând de neajunsurile lor în propria țară.

În condițiile în care în Caraș-Severin nu însemnați și nu veți însemna nimic din punct de vedere politic este cazul să lăsați pe altcineva să ocupe această funcție importantă, iar după aceea aveți posibilitatea să vă întoarceți acasă la ferma proprie cu „două vaci” la Ticvani, să vă maturizați politic și să mai nu încercați să dați lecții de silvicultură unui inginer care a absolvit una dintre cele mai grele facultăți din România într-o vreme când concurența la admitere era de 15 candidați pe un loc fiind unica din țară.

În încheiere, pentru buna dvs. informare, vă spun că Ion Tabugan în calitate de director, cu echipa proprie de la direcția silvică, a reușit să aducă direcția pe o direcție bună și pe profit după numai 6 luni de la preluare a funcției, să identifice adevăratele probleme ale direcției silvice și să elimine, prin desfacerea contractelor de muncă,  un număr însemnat de personal care nu a înțeles că pădurea trebuie protejată și gospodărită corect.

Domnule Plujar, știți cumva cine nu a vrut să dea salarii compensatorii la pensionare personalului silvic care se sacrifică o viață pentru apărarea pădurilor țării, plătind chiar cu propria viață? Chiar partidul din care faceți parte. Noroc că eram în Parlamentul României și am putut susține în plen, cu tărie și argumentat, cu ocazia votării Statului Personalului Silvic, necesitatea acordării de bonusuri acestei categorii de personal după o viață în slujba pădurii.

Vă rog ca în continuare să vegheați cu adevărat și cu maturitate la binele acestui județ, fără atacuri personale nejustificate care credeți dumneavoastră că vă sporesc capitalul de imagine sau v-ar putea menține într-o funcție publică bine plătită“

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × 4 =